Κάτω από ακραία μυστικότητα έγινε φέτος η επιλογή της Βασίλισσας του Πατρινού Καρναβαλιού, με την Μαρία Κυριακοπούλου να κερδίσει τελικά το στέμμα και να είναι αυτή που θα ανέβει στο άρμα της νεράιδας που ετοίμασε για την φετινή χρονιά ο Νίκος Λιβάνης. 

Σύμφωνα με πληροφορίες η επιλογή της Βασίλισσας του Πατρινού Καρναβαλιού έγινε το βράδυ της Παρασκευής, με πέντε κοπέλες από τουλάχιστον 14 που είχαν καταθέσει αίτηση, να περνούν από συνέντευξη, διεκδικώντας τον τίτλο στην τελική ευθεία. 

Οι πέντε κοπέλες είχαν επιλεγεί από την ειδική επιτροπή που είχε σχηματίσει η πρόεδρος του Καρναβαλικού Οργανισμού Ήρα Κουρή, χωρίς η τελευταία να συμμετέχει σε αυτή.

Όπως μας έλεγε κ. Κουρή λίγες ώρες πριν από την τελική επιλογή, "βασίλισσα του καρναβαλιού είναι η κάθε εργαζόμενη γυναίκα με παιδιά που δίνει τον δικό της αγώνα για να μεγαλώσει την οικογένεια της" θέλοντας να μας εκφράσει την άποψη της για τον θεσμό. 

Οι συνεντεύξεις και η διαδικασία έγιναν ινκόγκνιτο με στόχο να μην διαρρεύσει απολύτως τίποτα πουθενά. Από τις πέντε κοπέλες που πέρασαν από συνέντευξη τελικά επιλέχτηκε από την επιτροπή η Μαρία Κυριακοπούλου. 

Βασικό κριτήριο για την επιλογή αυτή ήταν τα όσα είπε η νεαρή φοιτήτρια και ραδιοφωνικός παραγωγός του UoP Fm στη συνέντευξη, αλλά και η εμφάνιση της, μία κοπέλα που έχει καθαρά μία μεσογειακή και ελληνική ομορφιά, στοιχείο που εκτιμήθηκε από την επιτροπή. 


Η Μαρία Κυριακοπούλου ένα κορίτσι που σπουδάζει στο Πανεπιστήμιο Πατρών στο τμήμα της Παιδαγωγικής Σχολής, εκτός των υπολοίπων προσόντων της είναι καρναβαλίστρια και αγαπάει το καρναβάλι.

Στις εκπομπές που έχει στο σταθμό του Πανεπιστημίου Πατρών δείχνει ότι είναι μία κοπέλα που γνωρίζει από μουσική και έχει αρκετά ενδιαφέροντα, μόρφωση και καλλιέργεια.

Μάλιστα, το βράδυ του Σαββάτου, μετά την επιλογή της βρέθηκε στην εκδήλωση της κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Πολιτιστικού και  Καρναβαλικού Οργανισμού, όπου κέρδισε τις εντυπώσεις με την παρουσία της. Το άρμα που θα ανέβει και που έχει ετοιμαστεί για αυτήν θα είναι ανοιξιάτικο, με την Βασίλισσα να είναι μία πανέμορφη νεράιδα.