Σε κινητοποίηση προχώρησαν οι εμποροϋπάλληλοι της Πάτρας για το θέμα του ανοίγματος των καταστημάτων την Κυριακή. 

Συγκεκριμένα σε ανακοίνωσή τους οι Ελεύθεροι εμποροϋπάλληλοι αναφέρουν τα εξής: "Οι ελεύθεροι εμποροϋπάλληλοι Πάτρας με τον επικεφαλής μας Σάββα Τζακη (και απών όπως πάντα το προεδρείο του συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Πάτρας και της ανύπαρκτης προέδρου Γιώτας Παναγοπούλου ) δώσαμε δυναμικό παρών στην κατάπτυστη απόφαση του κ. Βακάκη και του jumbo να ανοίξει τα καταστήματα του και τις 52 Κυριακές θέλοντας να παρασύρει όλη την αγορά σε αυτήν την απόφαση και εξαναγκάζοντας τους εργαζόμενους σαν άλλοτε φεουδάρχης να ξεχάσουν την Κυριακατικη αργία ,τις οικογένειές τους τα παιδιά τους.

Εμείς σαν παράταξη που είμαστε παρών από το 2013 σε όλους τους αγώνες της Κυριακής δεν μπορούσαμε να λείπουμε από αυτήν την μάχη και να δώσουμε στον εν λόγω κύριο την πιο δυνατή μας απάντηση πάρε πίσω την απόφαση Βακάκη όχι ανοικτά καταστήματα τις Κυριακές.  Καλούμε όλα τα μέλη μας σε εγρήγορση και αν εφαρμόσει ο συγκεκριμένος κύριος αυτήν την απόφαση σε γενικό μποϊκοτάζ και σε νέες δυναμικές κινητοποιήσεις.

Το μέλλον των παιδιών μας δεν είναι να δουλεύουν 7μερες την εβδομάδα 52 Κυριακές. Αν περάσει το νέο μέτρο ιδιωτικός και δημόσιος τομέας θα δουλεύουμε 52 Κυριακές αυτό πρέπει να το καταλάβουν όλοι.

Εμείς συνεχίζουμε τον αγώνα δυναμικά κάτω τα χέρια από τις Κυριακές. Καλούμε την κυβέρνηση να καταργήσει με νόμο το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές".