Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα σημεία του πάρκου Ταγκανάι, στα Ουράλια Όρη, είναι ο «ποταμός» Big Stone, που αποτελείται από χιλιάδες μεγάλους πέτρινους βράχους που δημιουργούν ένα ασυνήθιστο μονοπάτι διασχίζοντας το πυκνό από πεύκα δάσος.

Πέτρινα «ποτάμια», όπως αυτό που συναντάται στη Ρωσία, υπάρχουν σε όλο τον κόσμο, από τα βουνά Βίτοσα της Βουλγαρίας έως τα νησιά Φώκλαντ, αλλά κανένα δεν είναι τόσο εντυπωσιακό όσο ο Big Stone, στην περιοχή του Τσελιαμπίνσκ της Ρωσίας. Με μήκος 6 χιλιομέτρων ο Big Stone, είναι συνονθύλευμα πολλών βράχων, το μέσο πλάτος του οποίου είναι περίπου 200 μέτρα ενώ υπάρχουν και σημεία που το πλάτος ξεπερνά τα 700 μέτρα. Μερικοί από τους βράχους του Big Stone ζυγίζουν μέχρι 10 τόνους και το βάθος του υπολογίζεται στα 4 και 6 μέτρων, γεγονός που καθιστά σχεδόν αδύνατη τη βλάστηση, όπως αναφέρει το perierga.

Υπάρχουν πολλοί θρύλοι και ιστορίες για το πώς δημιουργήθηκε και απέκτησε αυτό το μήκος ο «ποταμός» Big Stone στα νότια Ουράλια, αλλά επιστήμονες πιστεύουν ότι είναι αποτέλεσμα ενός παγετώνα στις υψηλότερες κορυφές του Ταγκανάι που ξεκίνησε να σπάει πριν από 10.000 χρόνια ελευθερώνοντας βράχους που κυλούν στην πλαγιά και σχηματίζουν τον Big Stone.