Κορυφώνονται σήμερα οι επετειακές εκδηλώσεις στο Αίγιο για την "Μυστική Συνέλευση της Βοστίτσας".

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τα εξής:

- Στις 10.30 το πρωί θα τελεστεί Δοξολογία στον Ι. Ν. «Κοίμησης της Θεοτόκου» (Φανερωμένης) με τη συμμετοχή Μητροπολιτών και θα εκφωνηθεί ο Πανηγυρικός της ημέρας από τον νομικό-ιστορικό, πρόεδρο Εταιρείας μελέτης έργου Ιω. Καποδίστρια, Δρ. Ανδρέα Κούκο.

- Στη συνέχεια θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο των Ηρώων (πλατεία Υψ. Αλωνίων) και ακολούθως θα γίνει μετάβαση στο Δημ. Ιστορικό Λαογραφικό Μουσείο Αιγίου, προκειμένου να πραγματοποιηθεί κατάθεση στεφάνου στην προτομή Αν. Λόντου και παρακολούθηση ιστορικού δρώμενου επιμέλειας του Φιλόλογου κ. Κωνσταντίνου Κλάγκου.

- Τέλος μετά την κατάθεση στεφάνων και ολοκλήρωσης του ιστορικού δρώμενου και περί ώρα 12 το μεσημέρι, θα πραγματοποιηθεί η Παρέλαση από τμήματα μαθητών των σχολείων του Δήμου Αιγιαλείας, Συλλόγων με παραδοσιακές φορεσιές, Χορευτικών ομίλων, τμήμα εφίππων, προσκόπων και οδηγών, καθώς και των Φιλαρμονικών: Αιγίου - Αιγείρας - Ακράτας - Δερβενίου - Μεσολογγίου.

- Στις 8 μ.μ., στον Δημ. Κινηματογράφο «Απόλλων» του Αιγίου, θα πραγματοποιηθεί η θεατρική παράσταση: «Μυστική Συνέλευση της Βοστίτσας», από τοπικές θεατρικές ομάδες με την συμμετοχή μελών τοπικών Συλλόγων με παραδοσιακές φορεσιές. Επιμέλεια κειμένου της Φιλολόγου κας Ευανθίας Μπεντεβή, σενάριο – σκηνοθεσία Φιλολόγου κ. Κωνσταντίνου Κλάγκου.