Έτοιμη εργολαβία έχουν στο δήμο για τη συντήρηση του κτιρίου της Μαιζώνος, του δημαρχιακού μεγάρου, που αποτελεί την καρδιά του φορέα. Το κτίριο, ως γνωστόν, είναι σε κακή κατάσταση. 

Συνθήματα του αναρχικού χώρου κυρίως, αφίσες στους τοίχους του, ενώ οι ξύλινες πόρτες του τόσο στις δύο κεντρικές εισόδους (επί της Μαιζώνος και της Παντανάσσης) όσο και σε αυτές στους ισόγειους χώρους του, έχουν υποστεί μεγάλες ζημιές από την υγρασία και έχουν σαπίσει σε διάφορα σημεία τους. 

Σε γενικές γραμμές τα σημάδια των βανδάλων και της φθοράς του χρόνου είναι εμφανή πάνω του και σίγουρα από αισθητικής πλευράς κάθε άλλο παρά κολακεύουν την πόλη, αλλά και το δήμο. Παρά τις εργασίες που έχουν κάνει κατά καιρούς τα συνεργεία του δήμου για να διορθώσουν την κατάσταση του, μετά από λίγο καιρό ξαναγυρίζουμε στα ίδια. 

Οι γνωστοί - άγνωστοι δεν λένε να το αφήσουν σε ησυχία. Στο δήμο έχουν ετοιμάσει μια εργολαβία για τη συντήρηση του κτιρίου, τόσο στους εσωτερικούς χώρους, όσο και στους εξωτερικούς, καθώς όλες αυτά τα συνθήματα και οι βανδαλισμοί χτυπούν άσχημα στο μάτι. Ωστόσο, ακόμα δεν είναι γνωστό πότε η εργολαβία θα γίνει πράξη και θα ξεκινήσουν οι εργασίες. 

Πάντως, το κτίριο αποτελεί κομμάτι της περιουσίας του δήμου και είναι ένα από τα πιο ιστορικά και εμβληματικά που υπάρχουν στο ιστορικό κέντρο της Πάτρας. Ακόμα και τώρα που η νέα έδρα του δήμου, στο κτίριο του παλαιού Αρσακείου ετοιμάζεται, εκεί όπου θα μεταφερθεί το σύνολο σχεδόν των δημοτικών υπηρεσιών, το κτίριο της οδού Μαιζώνος θα εξακολουθεί να έχει ένα σημαντικό ρόλο για το φορέα.

Εκεί, θα παραμείνει το γραφείο του δημάρχου, η γραμματεία του και το γραφείο Τύπου, ενώ θα διαμορφωθεί χώρος συναντήσεων για τους υψηλούς προσκεκλημένους του δήμου. Παράλληλα, υπάρχουν διάφορες σκέψεις για την αξιοποίηση όλων των αιθουσών που βρίσκονται στους εσωτερικούς χώρους του κτιρίου, όμως ακόμα δεν έχει οριστικοποιηθεί κάποιο συγκεκριμένο σχέδιο. 


Το μόνο σίγουρο είναι ότι τους ισόγειους χώρους του κτιρίου θα μετακομίσει η δημοτική πινακοθήκη, αφού ο χώρος που βρίσκεται τώρα θα μετατραπεί σε παιδική εφηβική βιβλιοθήκη, με βάση τα σχέδια που έχει ο Πολιτιστικός Οργανισμός.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι το κτίριο στην οδό Μαιζώνος στεγάζει την έδρα του δήμου από το 1897. Τότε το είχε νοικιάσει για πρώτη φορά ο δήμος για να το αποκτήσει κάποια χρόνια αργότερα, στη σταφιδική κρίση του 1911 με πλειστηριασμό.

Υπάρχει δηλαδή και μία συναισθηματική - ιστορική πτυχή για αυτό το κτίριο και η δημοτική αρχή την έχει λάβει σοβαρά υπόψη της για τα σχέδια που έχει στο μέλλον.