Στον κλοιό της έξαρσης της γρίπης βρίσκεται η Πάτρα, με τα νοσοκομεία της περιοχής να βρίσκονται σε επαγρύπνηση και σε επιφυλακή, καθώς η κατάσταση αυτή, με βάση τις εκτιμήσεις που υπάρχουν, αναμένεται να επιδεινωθεί ακόμα περισσότερο, μέχρι το τέλος του μήνα. 

Ήδη η είδηση του 2χρονου κοριτσιού που νοσηλεύεται στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Πάτρας έκανε το γύρο του διαδικτύου. Το κοριτσάκι έχει τον ιό του H2N2, έναν ιό που συγγενεύει με αυτόν τον Η1Ν1 και οι γιατροί δίνουν μάχη για να το κρατήσουν στη ζωή, με την κατάστασή του να παραμένει κρίσιμη, αλλά σταθερή. 

Όμως δεν είναι το μοναδικό κρούσμα της έξαρσης του ιού. Στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο τις τελευταίες δυο εβδομάδες νοσηλεύτηκαν επτά παιδιά, ενώ προσήλθαν για εξετάσεις, με τους γονείς να ανησυχούν για την κατάστασή τους, άλλες δεκατέσσερις περιπτώσεις, με τα παιδιά όμως στη συνέχεια να πηγαίνουν στα σπίτια τους. 

Οι παιδικοί σταθμοί της Πάτρας και τα νηπιαγωγεία είναι σχεδόν άδεια αυτές τις μέρες από παιδιά, με τα περισσότερα να έχουν αρρωστήσει και άλλα να τα κρατούν οι γονείς τους σπίτι για να μην κολλήσουν. Η ίδια πάνω - κάτω κατάσταση παρατηρείται και στα δημοτικά, ενώ στα ιδιωτικά ιατρεία η κίνηση έχει σαφώς αυξηθεί από τους ασθενείς που παρουσιάζουν όλες αυτές τις συνέπειες της γρίπης και ανησυχούν για την υγεία τους. 

Ο Ιατρικός Σύλλογος της Πάτρας απευθύνει έκκληση σε όλους τους γονείς που δεν έχουν κάνει το εμβόλιο κατά της γρίπης να σπεύσουν στα φαρμακεία (δεν υπάρχει πλέον τόσο μεγάλη έλλειψη, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι έχει αντιμετωπιστεί πλήρως το θέμα), ενώ το ίδιο ισχύει και για τις ευάλωτες ομάδες, ηλικιωμένους και ασθενείς με χρόνια νοσήματα. 

Αξίζει να αναφέρουμε ότι όλα τα παιδιά που πηγαίνουν σε παιδικές σταθμούς και σχολεία θα πρέπει να έχουν υποβληθεί σε εμβόλιο κατά της γρίπης, με τους γονείς να δίνουν τη σχετική βεβαίωση στους εκπαιδευτικούς, ενώ συνίσταται στους γονείς που τα παιδιά τους είναι άρρωστα ή εμφανίζουν τέτοια σημάδια να μην τα στέλνουν για μάθημα και να τα κρατούν σπίτι.