Μεγάλα και δυσεπίλυτα, τα προβλήματα στα ΕΛΤΑ Κλειτορίας και Καλαβρύτων που προκύπτουν από τις ελλείψεις προσωπικού. 

Μετά τις συνταξιοδοτήσεις υπαλλήλων σε Κλειτορία και Καλάβρυτα, χωρίς να υπάρχει αντικατάσταση έχουν δημιουργήσει τεράστιο πρόβλημα στην εξυπηρέτηση των πολιτών.

Στην Κλειτορία το κατάστημα είναι κλειστό και λειτουργεί μόνον μερικές ημέρες το μήνα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα σήμερα που ξεκίνησε η καταβολή των συντάξεων, οι συνταξιούχοι ενημερώθηκαν από θυροκολλημένο χαρτί στο κλειστό κατάστημα οτι οι συντάξεις θα καταβληθούν 30 Ιανουαρίου, δηλαδή μία εβδομάδα μετά από όλους τους άλλους συνταξιούχους στην επικράτεια.

Παρόμοιο πρόβλημα και στα ΕΛΤΑ Καλαβρύτων, με υποστελέχωση και με υπαλλήλους μεταφερόμενους από Αίγιο, Δάφνη, Πάτρα, που προσπαθούν για το καλύτερο μεν αλλά με πολλές δυσκολίες.

Η αλληλογραφία των πολιτών αλλά και οι λογαριασμοί παραμένουν στα ράφια, η στην καλύτερη περίπτωση διανέμετε στους πολίτες μετά από πολλές ημέρες και με τους λογαριασμούς να έχουν... λήξει.

Τα καταστήματα των ΕΛΤΑ, τόσο στην Κλειτορία, όσο και στα Καλάβρυτα, θέλουν μόνιμη και ουσιαστική λύση και όχι μπαλώματα. Θέλουν προσωπικό μόνιμο και όχι μεταφερόμενους υπαλλήλους που ναι μεν κάνουν υπερπροσπάθεια αλλά είναι αδύνατον να εξυπηρετήσουν όλη την επαρχία. 


Πηγή: kalavrytanews.com