Στην κατάσχεση 108 κιλών ινδικής κάνναβης προχώρησε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων μετά από μεταμεσονύχτια επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε.

Επίσης συνελήφθη ένας άνδρας 52 ετών σε χωριό της Κόνιτσας, ως μέλος σπείρας, που εμπλέκεται στην εισαγωγή μεταφορά και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και αναζητείται ένας 20χρονος ο οποίος διέφυγε της σύλληψης.

Εγκατέλειψε το ΙΧ και χάθηκε μέσα στο σκοτάδι ο 20χρονος

Ο νεαρός εντοπίστηκε το βράδυ της 23ης Ιανουαρίου στην ευρύτερη περιοχή του Καλπακίου να οδηγεί ΙΧ, φορτωμένο με 66 δέματα χασίς, βάρους 70 κιλών και 200 γραμμαρίων. Κατά το αστυνομικό μπλόκο, εγκατέλειψε το αυτοκίνητο και εκμεταλλευόμενος το σκοτάδι και το ορεινό της περιοχής, διέφυγε πεζός.

Η έρευνα της Δίωξης Ναρκωτικών οδήγησε σε χωριό της Κόνιτσας και στο σπίτι του 52χρονου, όπου εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν άλλα 23 δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 37,5 κιλών καθώς και διάφορες συσκευασίες με χασίς συνολικού βάρους 740,2 γραμμαρίων.

Παρέλαβε ποσότητα κάνναβης από τα ελληνοαλβανικά σύνορα
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας, ο 52χρονος, πήγε στα ελληνοαλβανικά σύνορα, απ' όπου παρέλαβε από άλλα μέλη της οργάνωσης, την ποσότητα της κάνναβης, την οποία στη συνέχεια, αποθήκευσε και απέκρυψε κοντά στο σπίτι του, με σκοπό την περαιτέρω διακίνησή της.

Χθες το βράδυ ο 20χρονος, φέρεται ότι μετέβη με αυτοκίνητο στο σπίτι του 52χρονου, από όπου παρέλαβε μέρος της ποσότητας δηλαδή τα 66 δέματα. Σε βάρος των εμπλεκομένων σχηματίστηκε ποινική δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, σε συνδυασμό με παραβάσεις της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.

Η διερεύνηση συνεχίζεται για την ανακάλυψη και άλλων πτυχών της υπόθεσης, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο εισαγγελέα.