Την πρόβλεψη ότι η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί στο μέλλον να συγκυβερνήσουν δημιουργώντας τον μεγάλο συνασπισμό έκανε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας μιλώντας στη Βουλή στην συζήτηση για τον εκλογικό νόμο.

«Ο εκλογικός νόμος που φέρνει σήμερα η Νέα Δημοκρατία παραπέμπει περισσότερο σε σενάρια μεγάλο συνασπισμών Γιατί ένα κόμμα με 25% ή 30% που θα πάρει μπόνους 20 ή 30 έδρες αντικειμενικά μόνο με άλλο ένα μεγάλο κόμμα μπορεί να συγκυβερνήσει. Εκεί το πάτε ο ένας δουλεύει για τον άλλον, η ΝΔ για τον ΣΥΡΙΖΑ και ο ΣΥΡΙΖΑ για τη ΝΔ. Και από κοντά θέλετε τσόντα και το ΚΙΝΑΛ και τον κάθε Βαρουφάκη και τον κάθε Βελόπουλο. Και μην μας πείτε όχι γιατί τα ίδια λέγατε και όταν ήταν το ΠΑΣΟΚ μεγάλο κόμμα και τελικά συγκυβερνήσατε για το καλό μας».

Ο κ. Κουτσούμπας ανέφερε ακόμη ότι πάγια θέση του ΚΚΕ είναι η εφαρμογή της απλής και ανόθευτης αναλογικής πρόσθεσε όμως ότι αυτό δε σημαίνει πως αν ένα κόμμα ή ένας συνασπισμός κομμάτων κερδίσει τις εκλογές με απλή αναλογική δεν μπορεί να εφαρμόσει αντιλαϊκές πολιτικές. Γι’ αυτό το κλειδί δεν βρίσκεται στον εκλογικό νόμο ή στην κάλπικη κάλπη αλλά στην πάλη του λαού και στο σπάσιμο του φόβου και της μοιρολατρίας. Στο πέρασμα του λαού μας στο προσκήνιο με ενίσχυση παντού του ΚΚΕ . Αυτό είναι το μόνο ελπιδοφόρο μήνυμα πάνω στο οποίο μπορεί να ακουμπήσει ο ελληνικός λαός»