O εορτασμός του Πανεπιστημίου Πατρών για τους Τρεις Ιεράρχες και την Ημέρα των Γραμμάτων θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 30 Ιανουαρίου 2020 και ώρα 18.00, στην Αίθουσα Τελετών «Οδυσσέας Ελύτης» του Πανεπιστημίου Πατρών (κτίριο Διοίκησης).

Την εκδήλωση θα προσφωνήσει η Πρύτανις, Καθηγήτρια Βενετσάνα Κυριαζοπούλου. Κατά τη διάρκειά της θα πραγματοποιηθεί αφιέρωμα στο τιμώμενο Ίδρυμα «Choose Life» και στο Κέντρο Ενημέρωσης και προσέλκυσης εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών του Πανεπιστημίου Πατρών «ΚΕΔΜΟΠ – Χάρισε Ζωή». Θα ακολουθήσει χαιρετισμός από τον Καθηγητή Αιματολογίας του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών κ. Αλέξανδρο Σπυριδωνίδη και γνωριμία Εθελοντή Δότη Μυελού των Οστών του «ΚΕΔΜΟΠ – Χάρισε Ζωή» με τον Λήπτη του Μοσχεύματος.

Επίσης, θα απονεμηθούν τιμητικές πλακέτες και διπλώματα στα μέλη ΔΕΠ που αφυπηρέτησαν το προηγούμενο ακαδημαϊκό έτος, 2018-19, ως αναγνώριση της μακρόχρονης προσφοράς τους στην εκπαίδευση και την ανάπτυξη του Ιδρύματός μας και «Φοιτητικά Βραβεία Αριστείας», που συνοδεύονται από χρηματικά έπαθλα, σε αριστεύσαντες αποφοίτους του Πανεπιστημίου μας το ακαδημαϊκό έτος 2018-19.

Ο εορτασμός θα ολοκληρωθεί με διάλεξη από τον κ. Αθανάσιο Κυριαζή, Ομότιμο Καθηγητή του Πανεπιστημίου Πειραιώς και Γενικό Γραμματέα Έρευνας και Τεχνολογίας (ΓΓΕΤ), με θέμα: «Η Έρευνα και η Καινοτομία, ως βασικά συστατικά της ελληνικής κουλτούρας και προϋποθέσεις της Ανάπτυξης».