Η δίκη του Χάρβεϊ Γουαϊνστάιν συνεχίζεται στη Νέα Υόρκη, με την ηθοποιό Αναμπέλα Σκιόρα, να καταθέτει για πέντε ώρες.

Η ηθοποιός, που μεταξύ άλλων πρωταγωνίστησε στην δημοφιλή σειρά Sopranos, είπε πως ο γνωστός παραγωγός, πριν την βιάσει, της είχε πάει ένα κουτί με σοκολατάκια. Ωστόσο, όπως παραδέχτηκε, είχε πει σε φίλο της, πως μετά από αυτό το δώρο, είπε πως «ήλπιζε ότι θα βρει μια δουλειά γι’ αυτήν». Η Σκιόρα είχε καταγγείλει στον δημοσιογράφο Ρόναν Φάροου τον βιασμό της από τον Γουαϊνστάιν, ο οποίος φέρεται να έγινε μεταξύ του 1993 και του 1994.

Στο δικαστήριο είπε πως της επιτέθηκε και ότι αν και η ίδια τον χτυπούσε με κλωτσιές και μπουνιές, αυτός είχε κλειδώσει πάνω της το σώμα του και δεν μπορούσε να κάνει τίποτε άλλο. Για το μήνυμα που έστειλε στον φίλο της για το αν θα της έχει καμία δουλειά ο παραγωγός, είπε πως έψαχνε να μάθει αν όντως υπάρχει κάτι, αλλά αυτό δεν δικαιολογεί τις πράξεις του. Με την κατάθεσή της, προσπαθούν να δέσουν ακόμη περισσότερο τον παραγωγό, ο οποίος εξακολουθεί να αρνείται τις κατηγορίες.

Δίκη Γουαϊνστάιν: Η περιγραφή του βιασμού και οι αντιφάσεις

Η Σκιόρα ήταν πολύ ανήσυχη στην κατάθεσή της και κάποια στιγμή δάκρυσε, περιγράφοντας τα όσα έζησε. «Ηρθε στο σπίτι και έσπρωξε την πόρτα δυνατά. Δεν ήξερα γιατί είχε έρθει. Άρχισε να μου ξεκουμπώνει το μπλουζάκι και εκεί κατάλαβα τι ήθελε. Εγώ δεν ήθελα. Πήγα πίσω στην τουαλέτα να κρυφτώ. Ήταν όμως πολύ μεγαλόσωμος», είπε στο δικαστήριο και συνέχισε: «Με άρπαξε και με πήγε στην κρεβατοκάμαρα. Εκεί προσπαθούσε να του ξεφύγω χτυπώντας τον, αλλά ήρθε από πάνω μου και με βίασε, κρατώντας τα χέρια μου πάνω από το κεφάλι μου. Δεν μπορούσα να κάνω τίποτε. Οταν τελείωσε, γύρισε και μου είπε πως πέρασε υπέροχα. Ηταν αηδιαστικό. Ετρεμα ολόκληρη. Το μόνο που θυμάμαι μετά είναι ότι ξύπνησα με το φόρεμά μου το πρωί. Δεν θυμάμαι αν λιποθύμησα. Έχω ένα κενό. Οταν συναντηθήκαμε ξανά, γύρισε και μου είπε πως ότι έγινε, είναι μεταξύ μας».

Ωστόσο, οι δικηγόροι του Γουαϊνστάιν, που προσπαθούν να αποδείξουν ότι όσες τον κατήγγειλαν, πήγαν μαζί του συναινώντας, όταν την ρώτησαν γιατί δεν έκανε καταγγελία στην αστυνομία αμέσως, αυτή απάντησε πως «δεν είχα καταλάβει ότι με είχε βιάσει εκείνη την ώρα».

Η Σκιόρα κατηγορήθηκε πως λέει ψέματα και μάλιστα παρουσίασαν απόσπασμα συνέντευξής της στον Ντέιβιντ Λέτερμαν, όπου είπε πως έχει πει στο παρελθόν ψέματα σε δημοσιογράφους και ότι είχε αποκτήσει κακή φήμη γι’ αυτό.