*Αναβάλλονται λόγω κορωναϊού οι υπόλοιπες θεατρικές παραστάσεις της δράσης «ΟΙΚΟθέατρο»  των Δημοτικών σχολείων Ναυπάκτου. 

   Η περιβαλλοντική οργάνωση Πράσινο+Μπλε, ο Δήμος Ναυπακτίας, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και οι Διοικήσεις  των Δημοτικών Σχολείων και των Κ.Δ.ΑΠ. Ναυπάκτου που συμμετέχουν στη δράση, αποφάσισαν ομόφωνα την αναβολή των θεατρικών παραστάσεων ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας και Παιδείας, για την αποτροπή περεταίρω εξάπλωσης του κορωναϊου στη χώρα μας.

  Οι παραστάσεις θα υλοποιηθούν σε μελλοντικό χρόνο έως το τέλος της σχολικής χρόνιάς.

Ανοίγει αυλαία για 10η χρονιά 

Η Ναύπακτος είναι έτοιμη να υποδεχθεί για 10η χρονιά τη δράση «ΟΙΚΟθέατρο».  

  Η περιβαλλοντική οργάνωση «Πράσινο+Μπλε» με συνδιαργανωτές τον Δήμο Ναυπακτίας, και τη Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, συνεχίζει τη προσπάθεια ευαισθητοποίησης των μικρών μαθητών και εκπαιδευτικών της Α’βάθμιας εκπαίδευσης της Ναυπάκτου καθώς και των γονέων, σε μια εκπαιδευτική και βιωματική ενέργεια με θέματα όπως η Οικολογία, το Περιβάλλον, η διατροφή, η διαφορετικότητα κ.α. μέσα από το θέατρο. 

   Μια προσπάθεια που ξεκίνησε από το 2010 και στην οποία όλα αυτά τα χρόνια, έχουν συμμετάσχει περισσότεροι από 2.000 μαθητές  και έχουν παρακολουθήσει περισσότεροι από 12.000 θεατές.  

   Με την βοήθεια των θεατρολόγων, εκπαιδευτικοί και μαθητές, μετατρέπουν παιδικά παραμύθια  σε θεατρικές παραστάσεις, τις οποίες και ανεβάζουν στην Παπαχαραλάμπειο αίθουσα της Ναυπάκτου, ξεκινώντας από την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου στις 18.00.

   Η δράση “ΟΙΚΟ θέατρο” έχει επανειλημμένα  βραβευτεί για την εκπαιδευτική προσφορά στους μαθητές της Α’βάθμιας εκπαίδευσης  της Ναυπάκτου, από το TEDx Athens 2011, τα Best City Awards 2016 και από τα Event Marketing Awards το 2017.

Έως και τις 15 Μαρτίου, θα παρουσιάζονται κάθε Κυριακή από δύο θεατρικές παραστάσεις Δημοτικών σχολείων με δωρεάν είσοδο για το κοινό.