Κλειστό παρέμεινε σήμερα και αύριο το Δημοτικό Σχολείο Καμαριώτισσας Σαμοθράκης, λόγω έξαρσης της εποχικής γρίπης. Ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Έβρου (Δ.Π.Ε.Ε), Δημήτρης Ουζούνης, διευκρινίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι η απόφαση της Δημοτικής Αρχής, να προχωρήσει στο κλείσιμο, επί διημέρου του δημοτικού σχολείου, ελήφθη κατόπιν σχετικής εισηγήσεως αρχικά της Διευθύντριας του εκπαιδευτικού ιδρύματος, προς τη Δ.Π.Ε. Ε. και στη συνέχεια της Διεύθυνσης προς το Δήμο.

«Σε όλη τη χώρα απουσιάζουν μαθητές λόγω του ιού της γρίπης. Στη Σαμοθράκη όμως είχαμε μία εισήγηση από τη διευθύντρια του δημοτικού σχολείου Καμαριώτισσας, ότι απουσιάζουν περισσότερα από τα μισά παιδιά, σχεδόν τα 2/3 των μαθητών, ενώ ασθενούν και σχεδόν οι μισοί δάσκαλοι. Κατόπιν επικοινωνίας μας λοιπόν με τη Διεύθυνση Υγείας σχετικά με τη λήψη προληπτικών μέτρων, μιλήσαμε με το δήμαρχο, ο οποίος εξέφρασε τόσο τον δικό του προβληματισμό, όσο και την αγωνία των κατοίκων», εξηγεί ο κ. Ουζούνης, συμπληρώνοντας πως «η αγωνία των κατοίκων έγκειται στο γεγονός ότι η Σαμοθράκη ως νησί συνδέεται με την ηπειρωτική χώρα με ένα ακτοπλοϊκό δρομολόγιο την ημέρα, εφ' όσον οι καιρικές συνθήκες το επιτρέπουν και αυτό εντείνει την ανησυχία των γονέων».

Η μη λειτουργία του σχολείου, βασίζεται στη λογική ότι στη διάρκεια του τετραημέρου, που το σχολείο θα παραμείνει κλειστό, καθώς ακολουθεί και Σαββατοκύριακο, ολοκληρώνεται ο κύκλος του ιού της γρίπης στα νοσούντα άτομα, ενώ ταυτόχρονα πραγματοποιείται και ο προβλεπόμενος για λόγους υγιεινής καθαρισμός και αερισμός της σχολικής μονάδας.

Σύμφωνα με τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Έβρου, κανονικά λειτουργούν όλα τα υπόλοιπα σχολεία του νησιού, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ενώ τη Δευτέρα θα επιστρέψουν στις σχολικές αίθουσες και οι μαθητές του δημοτικού σχολείου Καμαριώτισσας.