Υπέροχη ήταν η Μαρία Αγουρίδη και στην τελετή έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού. 

Η γυναίκα που έσπασε τον εμπάργκο και έγραψε ιστορία αφού αποτέλεσε την πρώτη τελάλη του Πατρινού Καρναβαλιού άρεσε όχι μόνο στις δύο μέρες που ανέβηκε στο άρμα της για να αναγγείλει σε όλη την Πάτρα τον ερχομό της μεγάλης γιορτής, αλλά και στην τελετή έναρξης.

Ειδικότερα σε αυτή η Μαρία Αγουρίδη έδειξε την θεατρικότητα της, δίνοντας ένα άλλο ύφος στον τελάλη, κάνοντας τον με το μπρίο της και το θεατρικό της ταλέντο (ασχολείται άλλωστε με το θέατρο, έχοντας παίξει σε παραστάσεις) να μοιάζει περισσότερο από ποτέ με Αρλεκίνο.

Πραγματικά βλέποντας κανείς την Μαρία Αγουρίδη στην τελετή παράδοσης του καρναβαλικού λάβαρου, στο δημοτικό μέγαρο, αλλά και στην τελετή έναρξης όταν ανέβηκε στη σκηνή για να ξεσηκώσει τον κόσμο και να φωνάξει την αρχή της εκδήλωσης, σίγουρα θα πήγε στο μυαλό του στα καρναβάλια της Βενετίας ή στην κομέντια ντελα άρτε, στο θέατρο του δρόμου και στην αυτοσχέδια κωμωδία. 


Φωτό - WED by Art

Φωτό - WED by Art

Γνήσιο θεατρικό ταλέντο, απήγγειλε στην πρόεδρο του Καρναβαλικού Οργανισμού Ηρώ Κουρή, ολόκληρο ποίημα για να την υποδεχθεί, λέγοντας της: «Ήρθε καινούρια πρόεδρος κι είναι απ΄ τη Μυτιλήνη/ Κι αφού ο παππούς μου είναι απ΄τη Χίο /Πάλι χαμός θα γίνει. Όμως στην Πάτρα έδεσε/ Την όμορφή της βάρκα Και στη σκηνή θε να ανεβεί με την καινούρια βράκα". 

Σίγουρα η πιο θεατρική τελάλης του Πατρινού Καρναβαλιού, η Μαρία Αγουρίδη έχει κερδίσει τις εντυπώσεις, με την φετινή καινοτομία της διοργάνωσης να κρίνεται απόλυτα επιτυχημένη.