Μπορεί το 2019 να μην έδωσε κανένα επίσημο αγώνα, όμως, ο Μάρκος Μιχαλόπουλος ετοιμάζεται για να έχει μια δυναμική επιστροφή, το νέο έτος, θέλοντας να αποδείξει τις δυνατότητες, αλλά και τα ταλέντο του. 

Ο αθλητής της Πυγμής και του Λάμπρου Μιχαλόπουλου θα αγωνιστεί στο πανελλήνιο πρωτάθλημα εφήβων που πρόκειται να γίνει στο Αγρίνιο και στη συνέχεια θα πάει τον Απρίλιο στο Μαυροβούνιο για το Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα της κατηγορίας του, που αποτελεί και τον μεγάλο του στόχο για φέτος. 

Αυτό που θέλει ο αθλητής της Πυγμής, σε μία διοργάνωση στην οποία θα αγωνιστούν ορισμένα από τα μεγαλύτερα ονόματα της κατηγορίας του στην Ευρώπη, είναι να πετύχει μία διάκριση και να χαρίσει μία ευρωπαϊκή αυτή τη φορά επιτυχία στην Πάτρα και στο σωματείο του. 

Ο ίδιος έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό την προετοιμασία του και ετοιμάζεται για την μεγάλη του επιστροφή τα ρινγκ. Πριν από το πανελλήνιο πρωτάθλημα ο Μάρκος Μιχαλόπουλος θα αγωνιστεί σε ένα διεθνές τουρνουά πυγμαχίας στην Ουγγαρία που θα γίνει στις 21 και 23 Φεβρουαρίου, στο πλαίσιο της προετοιμασίας του, αντιμετωπίζοντας δυνατούς αντιπάλους. Έτσι, το 2020 θα είναι ιδιαίτερα πλούσιο σε δράσεις και στόχους για τον νεαρό Πατρινό πυγμάχο.