Στο κόκκινο έχει φτάσει η παραβατικότητα στις λαϊκές αγορές της Πάτρας, με το καθεστώς ανομίας που καταγγέλλουν οι σύλλογοι των εμπόρων και των παραγωγών των λαϊκών αγορών, να οδηγείται πλέον στο επίπεδο των συμπλοκών και των αιματηρών επεισοδίων. 

Μια από τις πτυχές της ανομίας είναι το ζήτημα της διακίνησης των λαθραίων τσιγάρων στους χώρους γύρω από τις λαϊκές αγορές. Οι αλλοδαποί συνήθως έμποροι των λαθραίων τσιγάρων δίνουν μάχη κάθε φορά για το ποιος θα ελέγξει τις γωνίες και δεν διστάζουν να έρθουν ακόμα και στα χέρια, βγάζοντας μαχαίρια. 

Χαρακτηριστικό είναι το επεισόδιο που έγινε στην λαϊκή αγορά του Αγίου Ιωάννη Πράτσικα την Τρίτη όταν ένας αλλοδαπός μαζί με δύο ακόμα άτομα χτύπησαν τρεις άλλους αλλοδαπούς τραυματίζοντας τους σε πρόσωπο και κοιλιά. 

Στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή. Ο ένας από τους τρεις δράστες πιάστηκε από την αστυνομία. Όμως το φαινόμενο δεν είναι μεμονωμένο. Τέτοιου είδους αψιμαχίες παρατηρούνται σε όλες τις λαϊκές αγορές της Πάτρας, με το φαινόμενο της διακίνησης λαθραίων τσιγάρων να βρίσκεται σε έξαρση και τους επαγγελματίες που έχουν τον πάγκο τους για να βγάλουν το μεροκάματο τους, να έχουν ενημερώσει τους αρμοδίους για την κατάσταση, ζητώντας παρεμβάσεις. 

Συμπλοκές, άλλωστε, έγιναν και στην λαϊκή αγορά της Θεμιστοκλέους την Τετάρτη, ξανά μεταξύ αλλοδαπών, προφανώς για τον ίδιο λόγο. Η διακίνηση των λαθραίων τσιγάρων γίνεται σε μόνιμη βάση, με τους αλλοδαπούς να δείχνουν ότι είναι αδίστακτοι, κάτι που ασφαλώς βάζει σε κίνδυνο ακόμα και την ζωή των νόμιμων εμπόρων και παραγωγών που έχουν γίνει μάρτυρες αρκετών τέτοιων σκηνικών, την ώρα που αυτοί προσπαθούν να κάνουν την δουλειά τους.