Μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Φεβρουαρίου αναμένεται να ξεκινήσουν τα δρομολόγια του Προαστιακού πάνω στην γραμμή - επέκταση του, από την Πάτρα στην Κάτω Αχαΐα και αντίστροφα. 

Την σχετική ανακοίνωσή έκανε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΓΟΣΕ Κώστας Σπηλιόπουλος, στη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου, την Τετάρτη. Ο κ. Σπηλιόπουλος που είναι και επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης, τόνισε ότι τα δρομολόγια θα γίνουν κανονικά και επίσημα, λέγοντας χαρακτηριστικά: "Θα γίνει όχι για το θεαθήναι με καπέλα για επικοινωνιακούς λόγους". 

Η τοποθέτηση του προκάλεσε την αντίδραση του Απόστολου Κατσιφάρα λέγοντας χαρακτηριστικά: "Δεν έχετε το δικαίωμα να προσβάλλετε με κανέναν τρόπο. Ο πρώην περιφερειάρχης έκανε τον προαστιακό. Να έχετε τη γενναιότητα να πείτε: Μπράβο σας το κάνατε. Και κάντε όποια άλλη κριτική θέλετε...". 

Αξίζει να αναφέρουμε ότι σε κάθε περίπτωση πρόκειται για ένα έργο σημαντικό που περιμένουν με ανυπομονησία οι κάτοικοι της Πάτρας, αλλά και της Δυτικής Αχαΐας που καθημερινά αναγκάζονται να διασχίζουν με τα αυτοκίνητα τους την εθνική οδό της Πατρών - Πύργου, έναν δρόμο επικίνδυνο που έχει κοστίσει την ζωή αρκετών ανθρώπων. 

Η έναρξη των δρομολογίων του Προαστιακού αναμένεται να δώσει μια ανάσα σε όλο αυτόν τον κόσμο από την στιγμή που η Πατρών - Πύργου δεν έχει ολοκληρωθεί ως έργο. Άρα, το θέμα του Προαστιακού, κατά προέκταση είναι ένα έργο που το ζητά η τοπική κοινωνία της Πάτρας και της Δυτικής Αχαΐας, αποτελώντας μία εναλλακτική λύση έως ότου τουλάχιστον να υλοποιηθεί ο αυτοκινητόδρομος.