Στα μέσα Φεβρουαρίου θα είναι έτοιμη η συμπληρωματική μελέτη για την Κανακάρη και την αντιδρόμηση της, με την δημοτική αρχή να δείχνει αποφασισμένη για να προχωρήσει το έργο, παρά τις αντιδράσεις των κατοίκων και τα εμπόδια που συνεχώς προκύπτουν. 

Σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Μιχάλη Αναστασίου, η μελέτη που ήδη έχει καθυστερήσει αρκετά (ήταν να είναι έτοιμη από τα τέλη Νοεμβρίου), δείγμα και αυτό των δυσκολιών που υπάρχουν, θα παραδοθεί από το ιδιωτικό γραφείο που την έχει αναλάβει, στα μέσα Φεβρουαρίου και από εκεί και πέρα θα πάει στο δημοτικό συμβούλιο για να ψηφιστεί.

Η μελέτη έχει να κάνει κυρίως με το θέμα των λεωφορείων και των δυσκολιών, που όπως αποδείχτηκε, υπάρχουν για την διέλευση τους από την Κανακάρη, καθώς σε ορισμένα σημεία του δρόμου είναι σχεδόν αδύνατη.

Πάνω σε αυτό το ζήτημα η μελέτη εξετάζει ορισμένες εναλλακτικές λύσεις που έχουν να κάνουν με την διέλευση των λεωφορείων οι οποίες θα τεθούν επί τάπητος, με τους ειδικούς επιστήμονες να προχωρούν σε συγκεκριμένες αναλύσεις, τονίζοντας τα υπέρ και τα κατά της κάθε λύσης.

Ένα ακόμα θέμα που θα εξεταστεί έχει να κάνει με τις 900 περίπου θέσεις στάθμευσης της οδού Κανακάρη που με την αντιδρομημένη οδό, χάνονται από το κέντρο της Πάτρας. 

Πού θα πάνε οι θέσεις αυτές και ποιο είναι το σχέδιο για τα επιπλέον πάρκινγκ που οπωσδήποτε θα χρειαστούν για να μην επιβαρυνθεί το κυκλοφοριακό κέντρο της Πάτρας;

Ο δήμος, πάντως από την πλευρά του, επιμένει στο σχέδιο της αντιδρόμησης της Κορίνθου και της Κανακάρη, τονίζοντας ότι είναι κάτι αναγκαίο που έχει σχεδιαστεί με βάση την μελέτη Δοξιάδη και θα πρέπει να προχωρήσει. 

Το έγγραφο για το ύψωμα του δρόμου

Από την πλευρά τους οι κάτοικοι της Κανακάρη είναι ανάστατοι, επιμένοντας να εκφράζουν την αντίθεση τους στο έργο.

Η νέα εξέλιξη πάνω σε αυτό είναι το έγγραφο που τους στάλθηκε πριν από τα Χριστούγεννα, ενημερώνοντας τους κατοίκους που διαμένουν πάνω από την Καρόλου και πάνω, ότι ο δρόμος τους θα ανυψωθεί κατά 60 πόντους, με βάση τον σχεδιασμό που υπάρχει. 

Αυτό σημαίνει ότι τα ισόγεια θα γίνουν υπόγεια και η συντονιστική επιτροπή των κατοίκων της Κανακάρη ήδη έχει στείλει ένσταση στην αρμόδια υπηρεσία του δήμου, στην διεύθυνση πολεοδομικού σχεδιασμού εκφράζοντας την αντίθεση της.

Οι κάτοικοι της Κανακάρη εξακολουθούν να αντιδρούν και να τονίζουν ότι η αντιδρόμηση είναι ένα έργο που δεν προχωρά, έχει βαλτώσει και ότι θα είναι ένα εγκληματικό λάθος για την πόλη εφόσον προχωρήσει.