Προβληματισμός επικρατεί στην ΕΛ.ΑΣ. από τις συνεχόμενες εμπρηστικές επιθέσεις από αγνώστους σε ΙΧ αυτοκίνητα.

Αυτή τη φορά, οι δράστες «χτύπησαν» στην καρδιά της Αθήνας και συγκεκριμένα στην πρωτεύουσα με τρία αυτοκίνητα να τυλίγονται στις φλόγες με αποτέλεσμα να υποστούν σοβαρές υλικές ζημιές.

Συγκεκριμένα, γύρω στις 03:20 τα ξημερώματα, πλησίον του Ναυτικού Νοσοκομείο, σε απόσταση αναπνοής από την αμερικανική πρεσβεία επί της οδού Καραχρήστου άγνωστοι έβαλαν φωτιά αρχικά σε ένα πολυτελές τζιπ, με τις φλόγες να προκαλούν ζημιές και σε άλλα δύο ΙΧ.
Από την επίθεση μικρότερες υλικές ζημιές προκλήθηκαν και σε ένα ακόμη σταθμευμένο αυτοκίνητο. Αυτή ήταν η τέταρτη ημέρα συνεχόμενων επιθέσεων. Υπενθυμίζεται ότι και χθες, άγνωστοι είχαν προχωρήσει σε εμπρηστικές επιθέσεις σε 20 ΙΧ σε διάφορες περιοχές της Αθήνας.

Σύμφωνα με όσα μεταδόθηκαν από το Open TV, η πρώτη εκτίμηση της Πυροσβεστικής και της Κρατικής Ασφάλειας που έσπευσαν στην περιοχή είναι ότι οι άγνωστοι έσπασαν ένα από τα τζάμια του τζιπ, έριξαν μέσα εύφλεκτο υγρό με το οποίο στη συνέχεια περιέλουσαν το όχημα πριν του βάλουν φωτιά. Μετά το περιστατικό η αστυνομικές αρχές προχώρησαν σε εννέα προσαγωγές.