Όσο κι αν ακούγεται μακάβριο, η μεταθανάτια δωρεά σπέρματος θα έπρεπε να επιτραπεί προκειμένου να αντιμετωπιστεί η ζήτηση για… σπέρμα από ζευγάρια που καταφεύγουν σε θεραπείες γονιμότητας.

Βρετανοί εδικοί στον τομέα της υγείας επισημαίνουν ότι είναι ηθικά αποδεκτό να χρησιμοποιείται το σπέρμα νεκρών ανδρών, όπως επισημαίνουν σε έκθεσή τους που δημοσιεύεται στην ιατρική επιθεώρηση «Journal of Medical Ethics».

«Εφόσον οι άνθρωποι μπορούν να δωρίσουν τα όργανά τους για να ανακουφίσουν τον πόνο των άλλων σε μεταμοσχεύσεις που βελτιώνουν τη ζωή όταν υπάρχει νόσος…δεν βλέπουμε τον λόγο αυτό να μην επεκταθεί σε άλλες μορφές πόνου, όπως η στειρότητα, είτε είναι είτε δεν είναι νόσοι», επισημαίνουν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, στη Βρετανία υπάρχει σοβαρή έλλειψη στη δωρεά σπέρματος με την ζήτηση να είναι υψηλή και αυξανόμενη.

Στοιχεία του υπουργείου Υγείας της Βρετανίας δείχνουν ότι, περίπου 4.000 δείγματα εισάγονται κάθε χρόνο από τις ΗΠΑ, 3.000 από την Δανία και μεγαλύτερος αριθμός από άλλες χώρες της ΕΕ.

Πηγή: protothema.gr