Θεώρησε τους καρναβαλικούς μπάστακες και την προετοιμασία της Πάτρας για το καρναβάλι της, ως εκτροπή από τη θρησκεία και τη θρησκευτική συμπεριφορά. 

Αυτό είναι το πιο πιθανό αίτιο που οδήγησε τον 40χρονο ιερέα από το Αίγιο στο να πάει να κάψει τους καρναβαλικούς μπάστακες, σε ένα θέμα που προκάλεσε δυσφορία στη δημοτική αρχή, στους πολίτες της πόλης, αλλά και στους καρναβαλιστές.

Ο ιερέας που συνελήφθη το πρωί της Τρίτης να βάζει φωτιά για πέμπτη φορά σε καρναβαλικό στοιχείο της Πάτρας, πέρασε το μεσημέρι της Τετάρτης, την πόρτα του εισαγγελέα, προκειμένου να απολογηθεί για τις πράξεις του. 

Ο ιερέας με βάση τις πληροφορίες που υπάρχουν για το άτομό του, ανήκει σε έναν κύκλο κληρικών και εκκλησιαστικών ομάδων που είναι κατά του καρναβαλιού θεωρώντας το ως ένα έθιμο παγανιστικό και ειδωλολατρικό. Βλέποντας τους μπάστακες αποφάσισε να αντιδράσει με αυτόν τον τρόπο που τον φέρνει αντιμέτωπο με τη δικαιοσύνη. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία, ο ιερέας μένει στην Πάτρα, ιερουργεί σε εκκλησία του Αιγίου και προέρχεται από οικογένεια κληρικών, με αυστηρές εκκλησιαστικές παραδόσεις.

Ωστόσο, όπως υποστηρίζει ο δικηγόρος του ιερέα Γιάννης Παπαστανασόπουλος, μιλώντας στους δημοσιογράφους τόνισε ότι πρόκειται για ένα εξαίρετο άνθρωπο, βαθιά θρησκευόμενο, με πίστη στην ορθοδοξία και με αγάπη στην οικογένειά του.

Να σημειωθεί ότι ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό αν ο ιερέας παραδέχτηκε την ενοχή του και για όλους τους εμπρησμούς στους μπάστακες ή μόνο για τον έναν που του κόστισε και τη σύλληψή του. Πάντως, με εντολή εισαγγελέα, όπως έγινε γνωστό, αφέθηκε ελεύθερος ο ιερέας που κατηγορείται ότι έβαζε φωτιά σε καρναβαλικούς μπάστακες. Ορίστηκε τακτική δικάσιμος για τις 5 Φεβρουαρίου.