Αίτημα κατέθεσε η Κοινωφελής Επιχείρηση Πατρινό Καρναβάλι προς την ΕΡΤ για τη ζωντανή μετάδοση της μεγάλης παρέλασης της Κυριακής. 

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, το αίτημα της αρμοδίων του Πατρινού Καρναβαλιού δεν έχει απαντηθεί ακόμα, ωστόσο αυτό πρόκειται να γίνει μέσα στις επόμενες μέρες και μάλλον θα είναι θετικό, αφού υπάρχει όψιμο ενδιαφέρον από τη μεριά της ΕΡΤ. 

Είναι γεγονός ότι το κρατικό κανάλι, έχει σταθεί κοντά στο θεσμό του Πατρινού Καρναβαλιού και τα τελευταία χρόνια μεταδίδει ζωντανά τη μεγάλη παρέλαση της Κυριακής, για τουλάχιστον δύο ώρες και την υπόλοιπη σε μορφή μαγνητοσκόπησης.

Ωστόσο, ταυτόχρονα με τις εικόνες του Πατρινού Καρναβαλιού μεταδίδει και λήψεις από τα υπόλοιπα καρναβάλια της χώρας, όπως αυτό της Ξάνθης, του Μοσχάτου ή ακόμα και του Ρεθύμνου. 

Όμως στο πρόγραμμα της ΕΡΤ το καρναβάλι της Πάτρας έχει πάντοτε πρωταγωνιστικό ρόλο. Άλλωστε, ήδη μεταδόθηκε ένα εκτενές ρεπορτάζ της δημοσιογράφου Αθανασίας Σταμοπούλου, την περασμένη Κυριακή, σχετικά με την τελετή έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού.

Εξάλλου, σίγουρα η δημόσια τηλεόραση θα μεταδώσει εικόνες και ρεπορτάζ από το καρναβάλι των μικρών, από τη νυχτερινή ποδαράτη, ενώ είναι και μες στους χορηγούς του 55ου Κρυμμένου Θησαυρού. Η ΕΡΤ λοιπόν πρόκειται να μεταφέρει και φέτος το χρώμα, το άρωμα, την φαντασία, αλλά και το θέαμα του Πατρινού Καρναβαλιού σε όλη την Ελλάδα.