Σε ρυθμούς εξεταστικής είναι και πάλι οι φοιτητές του Πανεπιστημίου της Πάτρας. 

Έχοντας πλέον για τα καλά επιστρέψει στη βάση τους μετά τις χριστουγεννιάτικες διακοπές, ετοιμάζονται για την εξεταστική που σε ορισμένα τμήματα πανεπιστημιακών σχολών, έχει ήδη ξεκινήσει. 

Έτσι, τα αναγνωστήρια της Πάτρας έχουν γεμίσει και πάλι, με τους σπουδαστές να διαβάζουν με παρέες, επιλέγοντας αυτόν τον τρόπο μελέτης από το να κάθονται μόνοι τους στα σπίτια τους, ενώ αρκετό κόσμο έχει και τις τελευταίες ημέρες η Δημοτική Βιβλιοθήκη, με πολλούς φοιτητές να πηγαίνουν εκεί για να συγκεντρώσουν πληροφορίες για το αντικείμενό τους. 

Πολλοί από αυτούς ελπίζουν ότι περνώντας ορισμένα μαθήματα θα κατορθώσουν επιτέλους να πάρουν το πτυχίο τους, ενώ για άλλους υπάρχει δρόμος ακόμα, αφού μόλις τώρα ξεκίνησε η φοιτητική τους ζωή.

Πάντως, με το που επέστρεψαν στη βάση τους, οι σπουδαστές έδωσαν ζωή στα στέκια τους και στα μαγαζιά που συχνάζουν, αλλά και στη νυχτερινή διασκέδαση της Πάτρας. Σε κάθε περίπτωση, οι φοιτητές δίνουν ένα άλλο ύφος στον αέρα της πόλης, μια φρέσκια και νεανική πνοή που σημαδεύει με θετικό τρόπο την κουλτούρα της.