Έστω και αργά, τα συνεργεία του δήμου ξεκίνησαν εργασίες για την κατασκευή της παιδικής χαράς στην πλατεία Ανδρούτσου, στο Βλατερό. 

Πρόκειται για μία από τις αδικημένες πλατείες της Πάτρας, αφού σύμφωνα με τις κατά καιρούς διαμαρτυρίες των κατοίκων της περιοχής, έχει παρατηθεί και και η εικόνα της, αλλά και η αισθητική της έχει υποβαθμιστεί από τη χρόνια εγκατάλειψη. 

Τα συνεργεία του δήμου πρόκειται να κατασκευάσουν εκεί μία νέα παιδική χαρά, με σύγχρονα όργανα, που θα τηρεί τους σύγχρονους κανόνες πιστοποίησης και τους όρους ασφαλείας και θα είναι περιφραγμένη. 

Στο σημείο υπήρχε και παλιότερα παιδική χαρά που όμως είχε ξηλωθεί από τα συνεργεία του δήμου, αφού ήταν επικίνδυνη για τα παιδιά. Ωστόσο, από τότε μέχρι σήμερα δεν είχε αντικατασταθεί.

Σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, Χρήστο Κορδά, οι εργασίες γίνονται στο πλαίσιο μιας εργολαβίας που είναι να προχωρήσει σε παρεμβάσεις σε 20 συνολικά παιδικές χαρές της Πάτρας. 

Έτσι η πλατεία που βρίσκεται δίπλα από έναν παιδικό σταθμό, ένα νηπιαγωγείο και ένα δημοτικό θα αποκτήσει επιτέλους μία παιδική χαρά για να παίζουν οι μαθητές και τα παιδιά που πηγαίνουν σε αυτά.

Ήταν κάτι που ζητούσαν τόσο οι κάτοικοι της περιοχής που θέλουν να δουν την πλατεία τους και πάλι να γεμίζει από ζωή, όσο και οι γονείς των παιδιών που πλέον μετά το τέλος των μαθημάτων τους θα αφήνουν εκεί τα παιδιά τους για να παίζουν. 

Σε ότι έχει να κάνει πάντως με την αναβάθμιση του συνόλου της πλατείας Ανδρούτσου που παραμένει σε κακή κατάσταση, σύμφωνα με τον κ. Κορδά είναι ενταγμένη στο τεχνικό πρόγραμμα του 2020 για τα έργα που είναι να γίνουν στις πλατείες και στους κοινόχρηστους χώρους της Πάτρας, με κονδύλι που έχει ήδη εκπονηθεί. 

Έτσι, η πλατεία, που έχει πέσει θύμα αρκετών βανδαλισμών, με τον ανδριάντα του Οδυσσέα Ανδρούτσου να έχει υποστεί πολλές φθορές, μέσα στους επόμενους μήνες πρόκειται να αλλάξει όψη. Αμήν.