Όταν ο κόσμος κάθεται μέχρι το τέλος της εκδήλωσης, αψηφώντας το κρύο και το αγιάζι, χορεύοντας και διασκεδάζοντας, τότε δεν μπορεί, αυτό που έχεις σχεδιάσει, αυτό που έχεις σκηνοθετήσει, πέτυχε το σκοπό του.

Ο Ιωάννης Κοψίνης ο άνθρωπος που σχεδίασε και σκηνοθέτησε την τελετή έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού 2020 που είδαμε το περασμένο Σάββατο, η οποία χαρακτηρίστηκε από πολλούς ως η καλύτερη των τελευταίων ετών, δεν είναι από αυτούς που θα μιλήσει με λόγια εγκωμιαστικά για την εκδήλωση που ο ίδιος σχεδίασε. Στα λόγια του άλλωστε ως χαρακτήρας μοιάζει να είναι μετρημένος. 

"Δεν είμαι ο κατάλληλος άνθρωπος για να κρίνω την τελετή έναρξης και αυτά που παρουσιάσαμε στην πλατεία Γεωργίου. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Όμως από αυτά που εισπράττω από τους γύρω μου, τα σχόλια και τα λόγια τους, αλλά και από την εικόνα που αντίκρισα και εγώ με τον κόσμο να χορεύει μέχρι το τέλος της εκδήλωσης, μπορώ να πω ότι είμαι σε γενικές γραμμές ικανοποιημένος" τονίζει μιλώντας στο patrasevents.gr. 

"Σίγουρα ενστάσεις για ορισμένα πράγματα που θα μπορούσαν να πήγαιναν καλύτερα θα υπάρχουν πάντα. Όμως το σημαντικό για όλους εμάς που συμμετείχαμε σε αυτή την εκδήλωση, είναι ότι ο κόσμος διασκέδασε και πέρασε καλά, σε μία ξεχωριστή νύχτα για την Πάτρα".

Το βασικό στοιχείο που κράτησε τον κόσμο ζεστό, σύμφωνα με τον κ. Κοψίνη ήταν η συνεχόμενη ζωντανή μουσική και οι δράσεις στις τρεις σκηνές. "Αποφύγαμε κάθε τι που θα πάγωνε την εκδήλωση. Ντύσαμε την τελετή με μουσική, συνδυάζοντάς την με χορευτικά και ακροβατικά, ενώ σίγουρα ρόλο έπαιξε και το 3D Mapping που ήταν ένα διαφορετικό project και το οποίο δεν έχει παρουσιαστεί πότε στην Πάτρα". 


18 1 2020 Έναρξη Πατρινού Καρναβαλιού 2020

Η τελετή έπαιξε στην ΕΡΤ, στα αθηναϊκά κανάλια και σύμφωνα με τα όσα μάθαμε έγινε και άρθρο σε ξένο site. "Είναι σημαντική εκδήλωση η τελετή έναρξης κατά την άποψή μου. Αποτελεί την καλύτερη προβολή του Πατρινού Καρναβαλιού και για αυτό έλεγα από την αρχή ότι άξιζε να εστιάσουμε σε αυτή. Είναι μία εκδήλωση που πρέπει να είναι διαφήμιση για την διοργάνωση.

Από τις επαφές που είχα με τους σκηνοθέτες μου είπαν ότι η εκδήλωση έγραψε στα τηλεοπτικά δρώμενα και στο φακό. Ήταν μία τηλεοπτική τελετή και αυτή ήταν μία από τις κατευθύνσεις της". Ο Ιωάννης Κοψίνης έχει μόνο καλά λόγια να πει για όσους συνεργάστηκαν για να υλοποιηθεί η γιορτή. 

"Δεν με ρώτησες, το λέω από μόνος μου, άρα δεν το λέω τυπικά, απλώς και μόνο να το πω. Είχαμε μία άψογη συνεργασία με όλους, από τους ανθρώπους του Καρναβαλικού Οργανισμού, από τα μέλη της Γνωμοδοτικής, από τους ανθρώπους της παραγωγής, από τους τεχνίτες του καρναβαλικού συνεργείου έως και με τους εθελοντές. Και φυσικά και οι καλλιτέχνες, το συγκρότημα, οι χορευτές, οι ακροβάτες, άπαντες...

Όλοι μαζί έδειξαν τη διάθεση και την αγάπη που έχουν για την Πάτρα και το καρναβάλι της. Δουλέψαμε σαν ομάδα και τους ευχαριστώ".