Υλικά

Για τα σουβλάκια

800 γρ. φιλέτο από μπούτι κοτόπουλου, σε κύβους περίπου 2-3 εκ.
3 πιπεριές Φλωρίνης (από βαζάκι), σε καρέ
450 γρ. ανανάς, σε φέτες, από κονσέρβα, κομμένες σε κύβους περίπου 2-3 εκ. (κρατάμε το σιρόπι του ανανά σε μικρό μπολ στην άκρη, για τη σάλτσα)
12-16 καλαμάκια για σουβλάκια

Για τη μαρινάδα

70 ml σάλτσα σόγιας
1/2 κουτ. γλυκού σάλτσα tabasco
2 κουτ. σούπας μέλι της αρεσκείας μας
1 κουτ. σούπας ξίδι της αρεσκείας μας
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη

Για τη σάλτσα

1 κουτ. γλυκού σάλτσα Worcestershire (αγγλική σάλτσα με ξίδι, μπαχαρικά, αντζούγιες κ.ά., την οποία βρίσκουμε συσκευασμένη σε γυάλινα μπουκαλάκια, σε όλα τα σούπερ μάρκετ, στα ράφια με τα ξίδια κ.α.)
2 κουτ. γλυκού ντοματοπελτές, αραιωμένος σε περίπου 70 ml (6 κουτ. σούπας) νερό

Διαδικασία

Μαρινάδα: Σε ένα βαθύ μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη μαρινάδα με ένα κουτάλι έως ότου αναμειχθούν. Βάζουμε το κοτόπουλο και το ανακατεύουμε καλά μέχρι να καλυφθεί καλά από τη μαρινάδα, καλύπτουμε με διαφανή μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου 2 ώρες, να μαριναριστεί.

Σουβλάκια: Βγάζουμε το κοτόπουλο από τη μαρινάδα (κρατάμε όμως τη μαρινάδα, γιατί θα τη χρειαστούμε), το στραγγίζουμε και το περνάμε στα καλαμάκια εναλλάξ με τα κομμάτια της πιπεριάς και του ανανά. Φτιάχνουμε περίπου 12-16 σουβλάκια και τα τοποθετούμε στο ταψί ή στη λαμαρίνα του φούρνου. Βάζουμε το ταψί στο δεύτερο ράφι κάτω από το γκριλ και ψήνουμε για περίπου 10 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν.

Σάλτσα: Παράλληλα, σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε τη μαρινάδα, το σιρόπι του ανανά, τον ντοματοπελτέ και τη σάλτσα Worcestershire, τα ανακατεύουμε και τα αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να «δέσει» ελαφρώς η σάλτσα.

Βγάζουμε τα σουβλάκια από τον φούρνο, τα περιχύνουμε με τη σάλτσα και τα συνοδεύουμε με πράσινη σαλάτα ή ρύζι μπασμάτι.

Πηγή gastronomos.gr