Τον δημαρχιακό θώκο έχει βάλει στον στόχο του ο Απόστολος Κατσιφάρας, σύμφωνα με πληροφορίες του patrasevents.gr. 

O πρώην περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας που έχασε στις πρόσφατες αρχαιρεσίες για την τοπική αυτοδιοίκηση από την παράταξη του Νεκτάριου Φαρμάκη, έχει ήδη ξεκινήσει επαφές και προετοιμασίες, που εστιάζονται στην απόφαση του να διεκδικήσει στις επόμενες δημοτικές εκλογές τον δήμο της Πάτρας. 

Το όνομα του κ. Κατσιφάρα για τον δήμο της Πάτρας είχε ακουστεί βέβαια και πριν από τις εκλογές του περασμένου Μαΐου. Ωστόσο, τότε ο ίδιος και το πολιτικό του επιτελείο αποφάσισαν να διεκδικήσουν εκ νέου την Περιφέρεια της Δυτικής Ελλάδος, αφήνοντας το έδαφος για την δημαρχία στον Γρηγόρη Αλεξόπουλο που σχημάτισε την παράταξη "Πρωτεύουσα Ξανά". 

Χωρίς ωστόσο αυτό να σημαίνει ότι ο κ. Κατσιφάρας ώθησε και υποστήριξε την υποψηφιότητα του κ. Αλεξόπουλου, ένα ζήτημα για το οποίο έχουν ακουστεί πολλά, με τους υποστηρικτές του δεύτερου να κατηγορούν τον πρώτο ότι ενίσχυσε περισσότερο τον κ. Πελετίδη, παρά τον πρώην συνεργάτη του στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος. 

Η ουσία πάντως δεν αλλάζει. Τόσο ο κ. Κατσιφάρας και ο κ. Αλεξόπουλος υπέστησαν ήττες στις περασμένες εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης, ο πρώτος στην περιφέρεια, ο δεύτερος στον δήμο. Θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον το ενδεχόμενο της υποψηφιότητας του κ. Κατσιφάρα για τον δήμο ως προς την αντίδραση του κ. Αλεξόπουλου, αλλά και το ποιος από τους δύο θα κερδίσει την επίσημη στήριξη του Κινήματος Αλλαγής.  

Κάτι που έως τώρα σε ότι έχει να κάνει με τον δήμο είχε ο κ. Αλεξόπουλος. Πάντως, αν τελικά ισχύσουν οι πληροφορίες αυτές και δεν αλλάξει κάτι στην πορεία (έχουμε μπροστά μας σχεδόν πέντε χρόνια για τις επόμενες αρχαιρεσίες) η υποψηφιότητα Κατσιφάρα, αλλάζει τα δεδομένα στην δημοτική σκακιέρα των παραταξιακών δυνάμεων.