Μεγάλη δυσαρέσκεια υπάρχει από τα μέλη της δημοτικής αρχής για το βανδαλισμό που έγινε από αγνώστους, τα ξημερώματα της Τρίτης, καίγοντας μια σειρά από καρναβαλικούς μπάστακες που είχαν τοποθετηθεί πριν από μερικές μέρες από τα συνεργεία του δήμου. 

Πρόκειται για μπάστακες που είχαν δημιουργηθεί από το καρναβαλικό συνεργείο και διακοσμούσαν την πόλη, προσφέροντας ένα καρναβαλικό ύφος στην Πάτρα. Σύμφωνα με τα πηγαδάκια που υπάρχουν μεταξύ των μελών της δημοτικής αρχής, οι νέοι αυτοί βανδαλισμοί που έγιναν δεν ήταν τυχαίοι, αλλά είχαν συγκεκριμένο στόχο και ασφαλώς δεν μπορούν να θεωρηθούν σαν ένα μεμονωμένο γεγονός. 

Στο δήμο πρόκειται να πιέσουν τόσο την αστυνομία, όσο και την πυροσβεστική για τις έρευνες, θεωρώντας ότι είναι ανάγκη να βρεθεί η αρχή του κουβαριού, έτσι ώστε να ξετυλιχθεί το μυστήριο του νέου βανδαλισμού που έφερε σε αγανάκτηση δημότες και πολίτες της Πάτρας. Οι έρευνες άλλωστε ήδη έχουν ξεκινήσει και αυτό που κάνει αίσθηση είναι η σειρά των φωτιών που έβαλαν οι άγνωστοι. 

Είναι χαρακτηριστικό ότι η τρίτη φωτιά που έβαλαν στον καρναβαλικό μπάστακα στον πεζόδρομο της Παντανάσσης, εκδηλώθηκε κατά τις 7:30 το πρωί, μια ώρα που αρκετοί πηγαίνουν στις δουλειές τους, κάτι που φανερώνει ότι οι άγνωστοι δράστες ήταν αδίστακτοι και ρίσκαραν ακόμα και να τους δουν. Υπάρχουν μάλιστα πληροφορίες για μαρτυρίες που μιλούν για κάποια ύποπτη κίνηση οχήματος. 

Οι άγνωστοι έβαλαν την πρώτη φωτιά στον μπάστακα έξω από το δημαρχείο της Πάτρας και μάλιστα οι φλόγες έγλειψαν το κτίριο που κινδύνεψε, καθώς οι πόρτες του είναι ξύλινες. Η δεύτερη φωτιά ήταν σε μπάστακα που βρίσκεται έξω από την Ακτή Δυμαίων και την Τριών Ναυάρχων. Σε κάθε περίπτωση οι έρευνες της αστυνομίας και της πυροσβεστικής συνεχίζονται προς πάσα κατεύθυνση. 

Πάντως, η πρόεδρος του Καρναβαλικού Οργανισμού Ήρα Κουρή, μετά την είδηση των βανδαλισμών που έγιναν έγραψε στον τοίχο της στο facebook: "Εμείς στα καμένα μυαλά απαντάμε ΕΤΣΙ: σιγά μην φοβηθώ....Την Καλημέρα μου!".