Η απάντηση της ΔΗΚΙ - ΑΚΙ στην Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Αχαΐας έχει ως εξής:

"Θα συνιστούσαμε στους συναδέλφους της παράταξης ΄΄ΕΜΕΙΣ΄΄ ψυχραιμία. Πέρα από τις τετριμμένες αερολογίες, που εκτός των άλλων δείχνουν δυσκολία να κατανοήσουν τα λεγόμενά μας στην ανακοίνωση, θα πρέπει να απαντήσουν σε ένα βασικό ερώτημα: Ζητήσατε ή όχι συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας κατά την πρόσφατη επίσκεψη του στην Πάτρα, ως οφείλατε και όπως ζήτησαν οι άλλοι σύλλογοι εργαζομένων, ώστε δια ζώσης να τεθούν επί τάπητος και αυτά που γράψατε και άλλα που δε γράψατε;

Είμαστε οι εκπρόσωποι των Ιατρών της Αχαίας οφείλουμε να ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ και να ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ, να βλέπουμε τον εκάστοτε υπουργό, να θέτουμε τα προβλήματα, να παραδίδουμε λίστα αιτημάτων, να απαιτούμε απαντήσεις και λύσεις και όχι απλώς να γράφουμε μια ανακοίνωση που θα βγεi κατόπιν εορτής για να δικαιολογήσει την ανυπαρξία μας.

Συνάδελφοι των ΕΜΕΙΣ δυστυχώς από τις πολλές ανακοινώσεις καήκατε στην προθέρμανση για την ΄΄επανάσταση΄΄. Όσο για τα σχόλια για την ποιότητα μας, θα θεωρήσουμε ότι ήταν μια ατυχής έκφραση.

Υ.Γ Οι υπογράφοντες ΄΄Πρόεδρος, Αντιπρόεδρος, Γραμματέας΄΄, αν δεν είναι το ΄΄Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει΄΄ τι άλλο μπορεί να είναι;"