Τίτλος:
Εργαστήρια Axis Syllabus & Teacher Lab, στην Πάτρα 21/4 - 26/4, 2020

Περιγραφή:
Μία σειρά εργαστηρίων με τους:
Baris Mihci, Francesca Pedullà & Frey Faust
Παράλληλα θα διεξαχθεί ένα TEACHER-LAB (Εργαστήριο Διδασκαλίας)
Όλα τα εργαστήρια είναι ανοικτά στο κοινό

Πρόγραμμα Εργαστηρίων:
Frey Faust / 6 ημέρες
Αντίληψη του χρόνου
Κατανόηση και αξιολόγηση της κίνησης, ανατρέποντας την γραμμική κατανόηση του χρόνου.

Baris Mihci / 3 ημέρες
Έρευνα κι εφαρμογή
Έρευνα - Λογική για την πληροφορία στην πρακτική

Francesca Pedullà / 3 ημέρες
Εργαλεία (Δίχως Κανόνες)
Αξιολόγηση και προσαρμογή σε ένα συγκεκριμένο πλαίσιο

Teacher Lab/ Εργαστήριο Διαδασκαλίας
Συζητήσεις πάνω στην στρατηγική, ανταλλαγή εμπειριών και αξιολόγηση θεμάτων προς έρευνα.
Προτεινόμενη θεματολογία και πρακτική, σε μικρές ομάδες, της ερευνητικής διαδικασίας των συμμετεχόντων, παρουσίαση και ανατροφοδότηση.

Καθημερινά μαθήματα δωρεάν
Τα μαθήματα Research Labs διδάσκονται από υποψήφιους δασκάλους προς πιστοποίηση: μια ευκαιρία για τους υποψήφιους, όπου μπορούν να προτείνουν πρακτικές σε ένα θέμα προς έρευνα και να οδηγήσουν μια τάξη μέσα από από αυτή τη διαδικασία.
Tα εργαστήρια: δίνουν ένα πλαίσιο πρακτικής και θεματικής έρευνας
Το Teacher Lab: (περιλαμβάνει ένα δωρεάν μάθημα την ημέρα) εστιάζει στο περιεχόμενο και την μετάδοση του Axis Syllabus

Δήλωση συμμετοχής: [email protected]
Και στο τηλ. : 6973826166

Οι υποψήφιοι δάσκαλοι μπορούν να απευθύνονται:
[email protected]
0049 176 2631 9570

Ημερομηνία: 21 έως 26 Απριλίου 2020
Ώρα: 9.00 - 11:00 - Frey Faust / 6 ημέρες,
11.15 - 13.15 - Baris Mihci / 24/4 έως 26/4 (3 ημέρες)
11.15 - 13.15 - Francesca Pedullà / 21 έως 23/4 (3 μέρες)
Διάλειμμα / 13.15 - 14.30
Teacher Lab/ Εργαστήριο Διαδασκαλίας 14.30 - 19.00
Καθημερινά μαθήματα δωρεάν: 16.00 - 18.00

Κόστος:
Και τα τρία εργαστήρια: 220€
TEACHER LAB (εργαστήριο διδασκαλίας): 170€
Εργαστήρια + T-LAB: 300€
Υπάρχει και η δυνατότητα μερικής παρακολούθησης. Σε αυτή την περίπτωση επικοινωνήστε μαζί μας για την διαμόρφωση του κόστους.

Χώρος Διεξαγωγής:
DANSARTE
Κέντρο Χορού & Τεχνών
Καρόλου 1,
Πάτρα

Βιογραφικά:
Σχετικά με τον Frey
Γεννημένος το 1960, ξεκίνησε να χορεύει από την ηλικία των 8 ετών με την οικογένεια του ως περιοδεύων τροβαδούρος. Ανήκει στην δεύτερη γενιά των αυτοσχεδιαστών του contact imporvisation και στην γενιά της χορευτικής σκηνής της Νέας Υόρκης της δεκαετίας του 80’. Κάποιες από τις πολύ πρώιμες επιρροές που δέχτηκε ήρθαν από τους: Shekhinah Mountainwater, Nita Little, Pavel Rouba, Rene Bazinet, and Janet Panetta. Έχει εργαστεί και συνεργαστεί με αρκετούς καλλιτέχνες όπως: Ohad Naharin, Donald Byrd, David Parsons, Gina Buntz, Howard Katz, Merce Cunningham, Meredith Monk, Randy Warshaw, Bob Een, Stephen Petronio, Danny Ezralow… ονομάζοντας μερικούς. Έχει ιδρύσει και συν-ιδρύσει τρεις ομάδες χορού και έχει δημιουργήσει και συνδημιουργήσει πάνω από 40 χορογραφίες σόλο και ομαδικές δουλειές. Μέσα από την προσωπική του μελέτη στην ανατομία, βιομηχανική και φυσική μπόρεσε να δημιουργήσει μια παιδαγωγική προσέγγιση καθιστώντας τον περιζήτητο δάσκαλο, προσωπικό εκπαιδευτή και σύμβουλο. Έπειτα από 15 χρόνια έρευνας κατάφερε να συγκεντρώσει τα ευρήματα του σε ένα βιβλίο , “The Axis Syllabus - human movement lexicon”,
που συνεχίζει να διαμορφώνει με την βοήθεια του διεθνούς ερευνητικού δικτύου Axis Syllabus (ASIRN). Με έτος ίδρυσης το 2009, το ASIRN διευρύνεται ταχύτατα σε μια ομάδα ειδικών και σχετιζόμενων με την ανθρώπινη κίνηση πεδίων και εκπαιδευτικών επιστημών. Πρόσφατα, η εργασία του στο Axis Syllabus εστιάζεται στην δημιουργία ενός συστήματος συμβόλων με την δυνατότητα εξορθολογισμού καταγραφής και ανάλυσης της κίνησης. Επίσης φτιάχνει υποδήματα, μιλάει 4 γλώσσες και συνεχίζει να δημιουργεί χορογραφικές δουλειές.

Σχετικά με τον Baris
Ο Baris Mihci γεννήθηκε το 1976 στο Βούπερταλ, Γερμανία ενώ η βάση του βρίσκεται μεταξύ Τουρκίας και Ευρώπης. Έχει δίπλωμα στην κοινωνική παιδαγωγική, τη Γερμανική γλώσσα, τον αθλητισμό και την ειδική αγωγή για παιδιά με ειδικές ανάγκες από το Πανεπιστήμιο της Κολωνίας. Ολοκλήρωσε τις σπουδές τους με μια κοινωνικό-πολιτισμική έρευνα αναφορικά με το χοροθέατρο της Πίνα Μπάους και την καλλιτεχνική έρευνα για τις ανθρώπινες σχέσεις. Τότε ο Baris ξεκίνησε και την χορευτική του ζωή.
Η περιέργεια του για την τέχνη του χορού ενισχύθηκε σε μεγάλο βαθμό παρακολουθώντας την δουλειά της Πίνα Μπάους για 14 χρόνια. Έδειχνε πάντα μεγάλο ενδιαφέρον για την κίνηση, έχοντας αθλητικό υπόβαθρο. Το 2001 ήρθε σε επαφή με το axis syllabus. Πιστοποιήθηκε ως δάσκαλος Axis Syllabus έπειτα από 4 χρόνια και διδάσκει τακτικά για χορευτές και μη χορευτές στην Ευρώπη. Έχει διδάξει στο Studio Hybrid, Dancetrumjette, Espace Catastrophe, the Nomadic College, DOCH, the Cullberg Ballet και σε άλλους οργανισμούς για το χορό. Η χορευτική του δουλειά βασίζεται σε σόλο, site specific performance και αυτοσχεδιασμό. Έχει παρουσιάσει σόλο δουλειές σε: Belgart Moment Festival, Festival tanzhautnah, RAC Festival (Brussels).Έχει συνεργαστεί επίσης εκτενώς με το σχήμα Collectif en Transit με σκοπό να φέρει το χορό στους δημόσιους χώρους των πόλεων. Ο Baris είναι βασικός διοργανωτής του Νομαδικού Κολεγίου του Axis Syllabus από το 2004 και μέλος της επιτροπής αξιολόγησης. Από το 2012 διδάσκει εργαστήρια διεθνώς σε σχολεία και φεστιβάλ και μοιράζει το χρόνο του μεταξύ Τουρκίας και Ευρώπης.

Σχετικά με την Francesca
Χορογράφος, ανεξάρτητη καλλιτέχνης και δασκάλα Axis Syllabus ξεκίνησε να διδάσκει Δυτικό Αφρικανικό χορό και πολιτισμό το 1990 ενώ στη συνέχεια το 1996 έκανε το μεταπτυχιακό της στην ιστορία θεάτρου και παραστατικών τεχνών. Από το 1998 περνάει αρκετό διάστημα χρόνου στο Μπενίν - Δυτική Αφρική που ο πλούσιος πολιτισμός του αποτέλεσε μια πρωτοφανή προσωπική και καλλιτεχνική έμπνευση. Το 1999 αποφοίτησε με τον τίτλο καθηγήτριας Αφρικανικού Εκφραστικού Χορού από το Centre Artistique 6-éme Parallel - FEIDA Bordeaux, υπό την διεύθυνση του Koffi Koko. Το 2001 αποφοίτησε από το Teatro Carlo Felice της Γένοβα, έχοντας σπουδάσει μιμική θεάτρου με σημαντικούς δασκάλους όπως οι Giovanni Di Cicco και Enrico Bonavera. Από το 2009 διδάσκει το Axis syllabus, πού έχει γίνει βασικό εργαλείο της παιδαγωγικής της μεθόδου.
Έχοντας συμμετάσχει ως ερμηνεύτρια και συν-δημιουργός σε ποικίλα δημιουργικά έργα καλλιτεχνών και διοργανωτών όπως οι: Collettivo Cind, Paola Fatima e Stefania Casetta, Koffi Koko, Giovanni Di Cicco, Frey Faust μεταξύ άλλων, το καλλιτεχνικό της μονοπάτι άρχισε να καθορίζεται σε σχέση με την αντίληψη και διερεύνηση της δυναμικής της ατομικής και συλλογικής ταυτότητας που προκύπτει από την συνάντηση των πολιτισμών. Οι τελευταίες τις δημιουργίες έχουν παρουσιαστεί: Institute Français de Cotonou, FITHEB (Benin), Teatro della Tosse (Genoa), Teatro dell'Archivolto (Genoa), Hangart Fest (Pesaro), TroisC L (Luxembourg), Centre Culturel Cité Culture (Brussels), Festival Biennale Passage 012 (Bielefeld), Tanzfabrik Berlin, Haus der Berliner Festspiele (Berlin) κι αλλού.
Από το 2004 έως το 2010 μαζί με τους Elisa Ricci και Davide Francesca CinD, διευθύνουν έναν πολιτιστικό σύλλογο με βάση την Γένοβα, έχοντας δημιουργήσει ένα παραστατικό πλαίσιο καθώς και μια σειρά εργαστηρίων στενά συνδεδεμένων με την πόλη και με τα πιο φλέγοντα κοινωνικό-πολιτικά ζητήματα.
Το 2006 ίδρυσε τον πολιτιστικό σύλλογο Sonagnon με τον Eric Acakpo (Ouidah / Benin), μέ στόχο την ενίσχυση της κουλτούρας του Μπενίν και την δημιουργία ευκαιριών για συνάντηση και ανταλλαγή ανάμεσα σε καλλιτέχνες διαφορετικών εθνικοτήτων. Την ίδια χρονιά συν-ίδρυσε με βάση την Ιταλία τον σύνδεσμο CQB, με στόχο τον σχηματισμό ενός δημιουργικού πλαισίου για ανταλλαγή εμπειριών και έκφρασης διαπολιτιστικών και κοινωνικοπολιτικών θεμάτων όπως η μετανάστευση και ο παγκόσμιος καταναλωτισμός. Από το 2008 έως το 2012 διεύθυνε μαζί με το Eric Acakpo, το Dialogues Inévitables, ένα διεθνές ερευνητικό πρότζεκτ για την προώθηση της χρήσης των τεχνών ως ένα μέσο δημιουργίας διαπολιτιστικών επαφών. Από το 2011 είναι καλλιτεχνική διευθύντρια της διοργάνωσης “TRACES” μιας επαγγελματικής εκπαιδευτικής πλατφόρμας για το χορό και την χορογραφική πρακτική με βάση την Κοτονού στο Μπενίν, με την υποστήριξη του διεθνούς ερευνητικού δικτύου Axis Syllabus και σε συνεργασία με το χορογραφικό κέντρο Multicorps και τον σύλλογο Sonagnon. Από το 2014 μαζί με την Elisa Ricci ξεκίνησαν ένα σπονδυλωτό πρότζεκτ σχετικά με το πως βλέπουμε - αναρωτιόμαστε την επιμέλεια διαφόρων έργων ενώ την ίδια χρονιά μαζί με την Kira Kirsch ξεκίνησαν την διοργάνωση του Φεστιβάλ “Sensing in” στο Βερολίνο.
Αυτό τον καιρό έχει τη βάση της στο Βερολίνο. Χορογραφεί, χορεύει και διδάσκει σε όλη την Ευρώπη, το ισραήλ, τις ΗΠΑ, τον καναδά, τη Βραζιλία και το Μπενίν.