Tρίωρο σεμινάριο στο Dong Style Taichi και qigong. Το πρώτο μισάωρο θα γίνει μάθημα στο τσικουνγκ, την επόμενη μιάμιση ώρα στη μεγάλη αργή φόρμα και στο τέλος άσκηση στα χέρια που σπρώχνουν.

Dong Style Qigong
Fundamental Qigong 1,2,3: Το τσι κουνγκ, είναι βασικό συστατικό του Dong taichi. Μαθαίνει το σώμα τις βασικές αρχές του ταιτσί, με πολύ απλές κινήσεις. Το σώμα συνδέεται και κινείται συντονισμένο. Αναπτύσσει δυνατά πόδια και γερή βάση, αίσθηση βυθίσματος – κέντρου στο κάτω μέρος του σώματος και απαλότητα, ελαφράδα στο πάνω ταυτόχρονα. Δημιουργεί σπειροειδή ελαστική δύναμη, ευλυγισία. Βελτιώνει τον μυοσκελετικό πόνο στην πλάτη, τη μέση, τους ώμους. Δυναμώνει όλο το σώμα.
TAI CHI CHUAN: Το taichi της οικογένειας Dong είναι ένα ολοκληρωμένο σύστημα πολεμικής τέχνης, εσωτερικής άσκησης, ενδυνάμωσης και διαλογισμού. Έχει κλασικές αργές φόρμες χεριών και όπλων, γρήγορες και δυναμικές, τεχνικές με ζευγάρια, εφαρμογές αυτοάμυνας, και στατικές ασκήσεις διαλογισμού.
Dong Family Long Slow Form: Η μεγάλη αργή φόρμα. Είναι βασισμένη στο Yang τάι τσι. Διαρκεί περίπου 25′ και αποτελείται από ήρεμες, απαλές και συνεχόμενες κινήσεις. Κυλά σαν ένας ήρεμος μακρύς ποταμός. Ο νους έχει μια απαλή εστίαση σε όλο το σώμα. Η μεγάλη φόρμα χαλαρώνει το σώμα, δυναμώνει αργά και σταθερά χωρίς να το καταπονεί. Είναι ο καλύτερος διαλογισμός σε κίνηση.
Tui Shou: Τα Χέρια που σπρώχνουν. Ασκήσεις συνεργασίας με δύο άτομα. Όλο το πνεύμα και οι αρχές του τάι τσι σαν πολεμική τέχνη εκφράζονται στα χέρια που σπρώχνουν. Εδώ εφαρμόζονται όλες οι ενέργειες και τεχνικές που ασκούνται στις φόρμες. Είναι ένα καλό τεστ για να δει κάποιος αν το σώμα και ο νους ακολουθούν τις αρχές του. Καλλιεργούν τη μαχητική πλευρά του τάι τσι, αναπτύσσουν ευαισθησία, δύναμη, αντοχή, ευελιξία, ισορροπία. Μαθαίνει κάποια/ος να χρησιμοποιεί το σώμα του κάτω από πίεση, ανακαλύπτει τις αδυναμίες του και τρόπους να προσαρμόζεται σε διαφορετικούς αντιπάλους και ενέργειες.

Το κόστος συμμετοχής είναι 30 ευρώ.
Για περισσότερες πληροφορίες 6987337384, Αργύρης.