Ήταν όλοι εκεί. Η οικογένειά του, οι φίλοι του, οι συνεργάτες του αλλά και ο απλός κόσμος που τον λάτρεψε μέσα από τις μουσικές και τα τραγούδια του. Κι ήταν τόσοι πολλοί, που δεν χώρεσαν όλοι να μπουν μέσα και κάθισαν μπροστά στην τηλεόραση που μετέδιδε ζωντανά τη συναυλία και συμμετείχαν έστω κι από μακριά.

Η συναυλία στη μνήμη του Θάνου Μικρούτσικου, ήταν μια γιορτή αλλιώτικη, διαφορετική απ’ αυτές που είχαμε συνηθίσει να ζούμε μαζί του. Πρώτα απ’ όλα γιατί από τ’ αριστερά της σκηνής έλειπε το πιάνο, το σήμα – κατατεθέν κάθε του εμφάνισής, το μέσο που χρησιμοποιούσε με τόσο πάθος και τόση δεξιοτεχνία γι να μάς περάσει τα μηνύματά του.

Ποτέ άλλοτε η απουσία ενός πιάνου από τη σκηνή δεν ήταν τόσο έντονη. Όπως ποτέ άλλοτε δεν είχε υπάρξει τόσο μεγάλο κενό σε μια σκηνή γεμάτη αγαπητούς και καταξιωμένους καλλιτέχνες.

Ήταν όλοι τους εκεί, για σένα. Ο Μητσιάς, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, ο Νταλάρας, ο Κότσιρας, ο Πασχαλίδης, οι παλιοί πιστοί σου συνταξιδιώτες, ο Θωμαίδης κι ο Μεράντζας και φυσικά τα κορίτσια σου, η Ρίτα Αντωνοπούλου και η Μαριάννα Πολυχρονίδη, που εσύ ανακάλυψες και μάς σύστησες με τόση θέρμη και τόση πίστη στο ταλέντο τους.

Ο Οδυσσέας Ιωάννου, διάβαζε αποσπάσματα από τις ιστορίες της ζωής του. Θάνος Μικρούτσικος - Το πιο όμορφο απ' όλα δεν στο 'χω πει ακόμα...

Όλοι σιγοτραγούδησαν μαζί με τον Μανώλη Μητσιά την «Πιρόγα» και η ατμόσφαιρα δεν θύμιζε γλέντι αλλά τελετουργία φορτισμένη με θρησκευτική σχεδόν ευλάβεια.

Συγκλονιστικό το φινάλε, δεν έγινε με σύσσωμη την ερμηνευτική ομάδα να μερακλώνει με τη «Ρόζα», ως συνήθως, αλλά με την αγαπημένη του «Πιο όμορφη θάλασσα», και τους στίχους του Χικμέτ.

Όλοι συγκρατήθηκαν, δύσκολα αλλά συγκρατήθηκαν. Δεν έκλαψαν πάνω στη σκηνή, λίγα λεπτά μετά το φινάλε, όμως, στα παρασκήνια τα δάκρυα δεν ήταν πλέον δυνατό να συγκρατηθούν. Παρόντες στη συναυλία που πραγματοποιήθκε το βράδυ της Δευτέρας στο Μέγαρο Μουσικής, ο Αλέξης Τσίπρας και ο Δημήτρης Κουτσούμπας. 

Πηγή: protothema


ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΤΑΛΑΡΑΣ - ΤΟ ΚΑΡΑΝΤΙ


Βασίλης Παπακωνσταντίνου***Ένας νέγρος θερμαστής από το Τζιμπουτί1979*Αφιέρωμα στον Θάνο Μικρούτσικο


ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΤΑΛΑΡΑΣ & ΜΙΛΤΟΣ ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ - ΑΝΕΜΟΛΟΓΙΟ