Σε μία διαμαρτυρία που έκανε αίσθηση προχώρησε μια απόφοιτος του ΕΑΠ και συγκεκριμένα του τμήματος "Σπουδές στον Ελληνικό Πολιτισμό", κατά την διάρκεια των ορκωμοσιών που έγιναν το περασμένο Σάββατο στις 18 Ιανουαρίου, στο Συνεδριακό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών, στο Ρίο. 

Οι τελετές αφορούσαν την ορκωμοσία και την απονομή προπτυχιακών και μεταπτυχιακών τίτλων της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου και έγιναν μέσα σε μία όμορφη και συγκινητική ατμόσφαιρα. Αυτό που έκανε αίσθηση ήταν η διαμαρτυρία μιας φοιτήτριας που σύμφωνα με το foititikanea ονομάζεται Αναστασία Τογιοπούλου. 

Η απόφοιτος κατά την διάρκεια της ορκωμοσίας φορούσε ένα μαύρο μπλουζάκι που είχε τυπωμένο με ευδιάκριτα γράμματα μήνυμα που έγραφε: "Κωδικός ΠΕ Επαγγελματικά Δικαιώματα Τώρα".

Πρόκειται για το ζήτημα των επαγγελματικών δικαιωμάτων των απόφοιτων του συγκεκριμένου τμήματος, ένα ζήτημα για το οποίο έχει ανοιχθεί ένας αγώνας, με τους φοιτητές και τους απόφοιτους να ζητούν την δικαίωση τους από την πολιτεία. 

Στην σύντομη ομιλία της η απόφοιτος τόνισε με δυνατή φωνή "πως αυτοί οι άνθρωποι, οι απόφοιτοι του συγκεκριμένου κύκλου σπουδών έχουν αφιερώσει στο σκοπό αυτό και στην επιστήμη τους χρόνο και χρήμα" για να χειροκροτηθεί θερμά στη συνέχεια  από τους παρευρισκόμενους.

Να αναφερθεί πως το προηγούμενο διάστημα μέσω επιστολής που συνέταξαν φοιτητές και πτυχιούχοι του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου και απέστειλαν στην ηγεσία των Υπουργείων Παιδείας και Εσωτερικών, ζητούν να εγκριθεί η απόφαση της Διοικούσας Επιτροπής του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, με βάση την 431η Συνεδρίασή της στις 4 Ιουλίου 2019 και να προχωρήσει στη δημιουργία ξεχωριστού ΠΕ Πολιτισμικών Σπουδών, προκειμένου να κατοχυρώσει τα επαγγελματικά τους δικαιώματα. 

Δείτε το βίντεο από τα foititikanea:



Παρέμβαση πτυχιούχου στην ορκωμοσία για τα επαγγελματικά δικαιώματα του ΕΛ.Π.