Συνέντευξη στο ένθετο Enjoy της Κυριακάτικης Δημοκρατίας παραχώρησε η Κατερίνα Γερονικολού, η οποία αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην ταινία «Για Πάντα», στην οποία πρωταγωνιστεί με τον σύντροφό της Γιάννη Τσιμιτσέλη.

Μάλιστα δεν δίστασε να σχολιάσει τις ερωτικές σκηνές που είχαν μεταξύ τους αλλά και αποκάλυψε τι εύχεται για τη νέα χρονιά.

Πώς προσέγγισες την ηρωίδα σου, την Ζωή;

Δεν της πρόσθεσα καμιά ιδιαιτερότητα. Είναι μια γλυκιά κοπέλα, με ωραία ψυχή, που θέλει να αγαπήσει και να αγαπηθεί αμοιβαία, που θέλει να ερωτευτεί και έχει πληγωθεί στο παρελθόν από άντρες που την παραμύθιαζαν με ωραία λόγια και μετά της γκρέμιζαν τα όνειρα γιατί δεν ήθελαν να περάσουν στην δέσμευση. Έμεναν μόνο στη σαρκική επαφή, ενώ η ζωή περνά και θέλει αγάπη και συντροφικότητα, καθώς μεγαλώνεις. Με τη Ζωή δεν μπορώ να πω ότι μοιάζω ως χαρακτήρας, αλλά εγώ ως γυναίκα έχω γνωρίσει επιφανειακά άτομα που δεν ήθελαν να αγαπήσουν, να κάνουν μια όμορφη σχέση. Και υπαρξιακά σε αυτό το κομμάτι του πόνου, της θλίψης, της οργής, της απόρριψης τη Ζωή τη νιώθω όπως πολλές κοπέλες. Όλα τα κορίτσια έχουν ζήσει εμπειρίες με άνδρες που περνούν χωρίς συνείδηση και με μεγάλη ευκολία από τη μία κοπέλα στην άλλη σαν να μην τους αγγίζει τίποτα. Ναι, έχω υπάρχει στη ζωή μου μια Ζωή. Δεν μου είναι δύσκολο να ταυτιστώ.

Πιστεύεις ότι ο Γιάννης έχει κομμάτια του Πέτρου;

Όχι. Απέχει πάρα πολύ. Πάνω κάτω την προσωπική ζωή του Γιάννη Τσιμιτσέλη την ξέρετε όλοι από τα περιοδικά. Ήταν πολύ συγκεκριμένη. Ο Γιάννης γνωρίζει ανθρώπους και χτίζει σχέσεις. Οι ηθοποιοί είναι πολύ παρεξηγημένοι. Μπορεί να βλέπετε στις σειρές, στις ταινίες, στο θέατρο ότι αλλάζουμε με ευκολία ερωτικούς παρτενέρ αλλά αυτό είναι η δουλειά μας, όχι η ζωή μας. Στην προσωπική μας ζωή θέλουμε κάτι πιο ήρεμο και ήσυχο και είμαστε αφοσιωμένοι σ’ αυτό για να μας ισορροπεί. Στην προσωπική μας ζωή, οι ηθοποιοί θέλουμε πιο τρυφερά, ρομαντικά και αγαπησιάρικα.

Πόσο καιρό σας πήραν τα γυρίσματα γι’ αυτό το άρτιο αποτέλεσμα; Η Πλάκα, η Αθήνα μας με μια άλλη ματιά…

Κάναμε έναν αγώνα δρόμου το καλοκαίρι που μας πέρασε για ενάμισι μήνα. Στην Πλάκα ήταν τα πιο όμορφα γυρίσματα. Αλλά και οι ερωτικές σκηνές για μένα, καλλιτεχνικά, είχαν ιδιαίτερη σημασία και αξία, γιατί ο Γιάννης με προστάτευσε. Είχαν μια ομορφιά αυτές οι σκηνές και πολλή αγάπη. Τίποτα το πρόστυχο, το σεξιστικό. Όλα ήταν πολύ γλυκά. Ο Γιάννης Τσιμιτσέλης μου έβγαλε όλη αυτή την άνεση στις ερωτικές σκηνές όχι γιατί είναι ο σύντροφός μου στην προσωπική μου ζωή, αλλά γιατί τόλμησε να φτιάξει μια ερωτική ιστορία ύμνο σε όσους ανθρώπους ερωτευόμαστε πραγματικά στη ζωή μας και τους φερόμαστε με σεβασμό.

Τι εύχεσαι για τη νέα δεκαετία;

Να διατηρήσω όσα μου δόθηκαν από τον Θεό. Έκανα μεγάλα βήματα και καλλιτεχνικά και στην προσωπική μου ζωή. Δεν μου αρέσει να κάνω σχέδια, μακροπρόθεσμα σχέδια. Είμαι πλήρης, χορτάτη, δεν θέλω το πιο πολύ. Θέλω να μείνουν όλα ως έχουν. Νιώθω την πληρότητα και είμαι ευγνώμων. Αν ήμουν πλούσια δεν θα ήμουν ευτυχισμένη.