Κι άλλο, κι άλλο, κι άλλο... 

Δεν μιλάμε για κάποια συναυλία ενός διάσημου ροκ συγκροτήματος της Ελλάδος ή του εξωτερικού. Μιλάμε για αυτό που έγινε στο φινάλε της τελετής έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού, με τον κόσμο να ζητάει από τα μέλη των Passepartout, να μη σταματήσουν να παίζουν τη μουσική τους και να συνεχίσουν με ένα ακόμα τραγούδι, ύστερα από περίπου τρεις ώρες ζωντανού προγρλάμματος. 

Μόνο από αυτό καταλαβαίνει κανείς ότι οι Passepartout κατόρθωσαν και πέτυχαν το στόχο του project της τελετής που σκηνοθέτησε ο Ιωάννης Κοψίνης, κρατώντας τον κόσμο ζεστό από την αρχή της εκδήλωσης μέχρι το τέλος.

Το συγκρότημα που ξεκίνησε την πορεία του από τον Πύργο για να γίνει γνωστό στη συνέχεια στην Πάτρα, φθάνοντας σήμερα να δίνει συναυλίες στα Γιάννενα, τη Λάρισα, την Κρήτη, με το όνομά του να έχει ακουστεί για τα καλά και στους καλλιτεχνικούς κύκλους της Αθήνας, έβγαλε εις πέρας τη δύσκολη αποστολή που είχε αναλάβει για την τελετή έναρξης. 

Να παίζει συνεχώς live, δηλαδή, από την αρχή μέχρι το τέλος της και πάνω στη μουσική και στα τραγούδια τους να κινείται η πλοκή και η εξέλιξη της εκδήλωσης. Έπαιξαν τα πάντα από καρναβαλικά, χορευτικά ελληνικά, έως και παραδοσιακά τραγούδια ή ακόμα και κομμάτια από το έντεχνο ρεπερτόριο. 

Τόσο η Δήμητρα Θεοφανίδη, η τραγουδίστρια του συγκροτήματος, όσο και η Νίνα Μαζάνη (που είναι πάντα μαζί με την μπάντα στα μεγάλα live) ήταν αρκετά καλές σε όλα τα τραγούδια που είπαν και με τις φωνές τους βοήθησαν το κοινό να μπει στο κλίμα.


Τα υπόλοιπα μέλη της μπάντας έδειξαν να το διασκεδάζουν και να χαίρονται αυτή τη βραδιά, ως γνήσιοι καρναβαλιστές, κάτι που έπαιξε το ρόλο του στην επιτυχία αυτής της ξεχωριστής συναυλίας. 

Ενός live που κράτησε μαζί με όλα τα υπόλοιπα στοιχεία σε ένα επίπεδο τα δρώμενα μιας εκδήλωσης ιδιαίτερης για την Πάτρα και το καρναβάλι της και η οποία τα προηγούμενα χρόνια αποτέλεσε πεδίο γκρίνιας, παραπόνων και διχόνοιας για την πόλη, παρά ενότητας. 

Σύμφωνα με πολλούς ήταν η καλύτερη έναρξη που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια στο καρναβάλι της Πάτρας και ασφαλώς οι Passepartout έπαιξαν το δικό τους ρόλο σε όλο αυτό. 

Μαζί με τις δύο τραγουδίστριες, οι μουσικοί που ήταν πάνω στη σκηνή σε αυτό το τρίωρο live ήταν ο Ηλίας Λαμπρόπουλος, ο Στέφανος Κωνσταντόπουλος, ο Κωνσταντίνος Σπηλιωτόπουλος, ο Απόστολος Κακαβάς, ο Αντώνης Μουρελάτος και ο Πάνος Γεωργόπουλος.  

Μπράβο τους! 

Οι φωτογραφίες είναι του patrasevents.gr.