Αυθεντικός, οξυδερκής και αισιόδοξος, o Χάρης Χριστόπουλος μιλά για το «GNTM» και το σχολιάζει.

Ο γνωστός φωτογράφος αναφέρθηκε, ακόμη, στο ενδεχόμενο της πατρότητας, αν τον ενοχλεί η δημοσιοποίηση της προσωπικής ζωής του και όχι μόνο.

Σας ενοχλεί η δημοσιοποίηση της προσωπικής σας ζωής;

«Δεν με ενοχλεί, γιατί δείχνω πάντα αυτό που θέλω να δείξω. Υπάρχει και ένα μεγάλο κομμάτι που είναι πολύ ιδιωτικό. Ας πούμε, δείχνω πως είμαι με τη γυναίκα μου και περνάμε καλά. Ταξιδεύουμε ή περπατάμε. Μέχρι εκεί το δημοσιοποιώ, γιατί θέλω να... θρέψω και τη συμπάθεια που έχει για εμένα ο κόσμος».

Ο κόσμος θέλει να ξέρει και κάτι παραπάνω για όσους θαυμάζει.

«Βέβαια, έτσι είναι. Κι εγώ το κάνω. Είμαι θαυμαστής πολλών προσωπικοτήτων».

Υπάρχουν Έλληνες που θαυμάζετε;

«Ναι, υπάρχουν μερικοί. Είναι άνθρωποι του πνεύματος και της τέχνης. Κάποιους τους θαυμάζω για το μυαλό τους και άλλους για το ταλέντο τους. Αυτό, όμως δεν σημαίνει πως θαυμάζω και τη ζωή τους. Εχω μάθει να παίρνω αυτό που εξυπηρετεί τις ανάγκες μου. Παίρνω, δηλαδή, ένα κομμάτι από τους ανθρώπους, γιατί δεν είναι όλα τέλεια. Το έχω μάθει από το σπίτι μου αυτό, καθώς ο πατέρας μου ήταν μουσικός και μας επισκέπτονταν πολλοί σταρ της εποχής. Έβλεπα, δηλαδή, τους τραγουδιστές και τους είχα απομυθοποιήσει από μικρός. Από κάποιους έπαιρνα το ταλέντο τους από άλλους το πνεύμα τους, από άλλους τη στάση ζωής τους».

Έχετε σκεφτεί τον εαυτό σας ως πατέρα;

«Για πολλά χρόνια, όχι. Τώρα τελευταία, συνειδητά πια. Είχα συνειδητοποιήσει την τεράστια ευθύνη του να είσαι γονιός γι' αυτό και ήμουν πάρα πολύ διστακτικός. Έβγαινε αμέσως το άγχος. Με έπιαναν και τα υπαρξιακά... Χρειάζεται πράγματι ένας ακόμα άνθρωπος στον πλανήτη; Είμαστε ήδη πάρα πολλοί. Αυτή τη στιγμή ο πλανήτης έχει τον διπλάσιο αριθμό ανθρώπων από αυτόν που αντέχει».

Το «GΝΤΜ» το παρακολουθούσατε;

«Σποραδικά. Μου άρεσαν πολύ τα κάστινγκ στην αρχή. Οι δοκιμασίες με ενδιέφεραν λιγότερο, γιατί είχαν μεγάλη δόση ριάλιτι. Δεν είχαν σχέση με μόδα και φωτογραφίσεις. Το editing εστίαζε καθαρά στις αντιδράσεις των κοριτσιών μεταξύ τους, κάτι που με αφήνει παγερά αδιάφορο. Στη μόδα δεν παίζει κανένα ρόλο ο χαρακτήρας».

Οι δοκιμασίες που είδαμε ανήκουν στην πραγματικότητα;

«Εννοείται πως ανήκουν στην πραγματικότητα. Και πολύ χειρότερα και πιο σκληρά είναι τα πράγματα. Ολοι οι συνάδελφοι τα έχουν ζήσει. Αλλά εγώ, επειδή είμαι κατεξοχήν location φωτογράφος και δούλευα σε εξωτερικούς χώρους, τα έχω ζήσει αυτά. Δεν δούλευα σε στούντιο.

Αυτή που με χαρακτήριζε αυτά τα χρόνια είναι ότι τα μοντέλα μου έπρεπε να μιμούνται την πραγματική ζωή. Δηλαδή οδηγούσαν, έκαναν hiking, πέταγαν με αεροπλάνα, σκαρφάλωναν, έκαναν ποδήλατο, σκι, κολυμπούσαν, έκαναν βουτιές και έκαναν ό,τι κάνει και μια φυσιολογική γυναίκα στις διακοπές της και στην πόλη. Πολλές φορές τα είχα βάλει να κάνουν πράγματα που δεν τα είχαν δοκιμάσει ποτέ στη ζωή τους», είπε στη Real.