Μόνο θετικός είναι ο απόηχος της τελετής έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού 2020 και είναι χαρακτηριστικό ότι μετά από χρόνια δεν ακούστηκε κάτι αρνητικό, τόσο από τους καρναβαλιστές, όσο και από τους αντιπάλους της δημοτικής αρχής.

Ήταν μία τελετή έναρξης που στάθηκε στο ύψος του βεληνεκούς και του brand του Πατρινού Καρναβαλιού, μια αξιοπρεπής προσπάθεια που είχε χρώμα, χαρακτήρα και ένα συγκεκριμένο concept που υπηρέτησε πιστά από την αρχή μέχρι το τέλος.

Η απόφαση του σκηνοθέτη της παράστασης να συνοδεύεται η εκδήλωση συνεχώς με live μουσική, αφήνοντας την άκρη όλα τα υπόλοιπα, ήταν για αυτούς που έζησαν από κοντά τα δρώμενα της τελετής, το στοιχείο που έκανε φέτος τη μεγάλη διαφορά. 

Συνήθως η "κονσέρβα" μουσική είναι πάντα μέσα στα στοιχεία μιας τελετής έναρξης και στη συνέχεια η σκυτάλη δίνεται στους dj's για να μετατρέψουν την εκδήλωση σε ένα υπαίθριο πάρτι με μουσική από τα decks. Φέτος αυτά δεν υπήρχαν και η συνεχόμενη μουσική από τους Passepartout στην κεντρική σκηνή της πλατείας Γεωργίου ήταν αυτή που κράτησε τον κόσμο ζεστό μέχρι το τέλος στην πλατεία Γεωργίου.

Άλλωστε, μέχρι το φινάλε της τελετής ο κόσμος ήταν εκεί και αψήφισε το κρύο, με την πλατεία Γεωργίου να είναι σχεδόν όπως ήταν όταν ξεκινούσε η εκδήλωση. Σπάνιο πράγμα αυτό σε τελετή έναρξης.


Σίγουρα σημαντικό ρόλο έπαιξαν και τα δρώμενα που γίνονταν παράλληλα με τη μουσική, στις άλλες δύο σκηνές, με τους χορευτές και τους ακροβάτες, να έχουν αρμονία στις χορογραφίες τους, αλλά και στην πασαρέλα που όπου παρουσιάζονταν οι στολές των περασμένων ετών. Ήταν και αυτά στοιχεία που βοήθησαν τον κόσμο στο να κρατήσει το ενδιαφέρον του και να μην βαρεθεί. 

Η τελετή έναρξης έγραψε και αρκετά καλά στον τηλεόραση. Ήταν μία εκδήλωση που είχε σκηνοθετηθεί με έναν καθαρά τηλεοπτικό χαρακτήρα και αυτό φυσικά είναι σίγουρο ότι θα βοηθήσει στην προβολή της διοργάνωσης και έξω από την πόλη, αφού η τελετή ήδη παίζεται από τα αθηναϊκά ΜΜΕ, τα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης και τα κανάλια. 

Καινοτόμο ήταν ασφαλώς και το 3D Mapping, το οποίο έγινε για πρώτη φορά και έδωσε ένα άλλο ύφος στην τελετή κρατώντας σε αγωνία και σε ενδιαφέρον τον κόσμο, ενώ στα αρνητικά ήταν τα μάλλον λιγοστά πυροτεχνήματα που έπεσαν αυτή τη φορά, τα οποία εκτός από λίγα ήταν και κάπως μακρινά αφού εκτοξεύονταν φέτος για λόγους ασφάλειας και προστασίας από το σχολείο στο Παντοκράτορα και όχι από την πλατεία Γεωργίου.


Αυτό όμως δεν μειώνει σε τίποτα την προσπάθεια που έγινε. Μια προσπάθεια αρκετά καλή στην οποία έλαβαν μέρος συνολικά πάνω από 90 καλλιτέχνες, δίνοντας τον καλύτερο τους εαυτό. Καλλιτέχνες που όλοι τους  ήταν από την Πάτρα και την γύρω περιοχή, από τον σκηνοθέτη και τους χορογράφους, έως τους ακροβάτες και τους χορευτές, με το Πατρινό Καρναβάλι να αξιοποιεί έτσι το έμψυχο καλλιτεχνικό δυναμικό της πόλης, σε μία από τις σημαντικότερες εκδηλώσεις της αχαϊκής πρωτεύουσας. 

Συμπερασματικά η φετινή τελετή έναρξης άρεσε στον κόσμο και ήταν ία προσπάθεια αρκετά καλή για την οποία αξίζουν σε όλους όσους συμμετείχαν συγχαρητήρια.