Για τις «Άγριες Μέλισσες», την παράσταση την οποία σκηνοθέτησε αλλά και πρωταγωνιστεί αλλά και το Εθνικό Θέατρο και την Επίδαυρο μίλησε σε συνέντευξή της σε εφημερίδα η Σμαράγδα Καρύδη.

Τι άλλαξε από το κορίτσι που βγήκε από τη δραματική του Εθνικού Θεάτρου και άνοιξε τα φτερά του με το «Γαλάζιο πουλί,·»

Πολλά. Δούλεψα σκληρά από τότε και έγινα καλύτερη ηθοποιός - ελπίζω να γίνομαι όλο και καλύτερη. Είμαι σε διαδικασία εξέλι­ξης και δουλεύω σκληρά γι' αυτό. Σκαλοπάτι-σκαλοπάτι, χωρίς βιασύνη και με μεράκι. Κάνω αυτά που αγαπάω πραγματικά, αυτό μπορώ να στο πω με σιγουριά. Με τόλμη.

Θα επέστρεφες στο Εθνικό Θέατρο;

Αν υπήρχε το πλαίσιο που θα με κέντριζε, φυσικά και θα πήγαινα - δεν λέω «θα επέ­στρεφα», γιατί δεν ήμουν ποτέ εκεί. Ξεκίνη­σα από τη δραματική και κάναμε το «Γαλά­ζιο πουλί».

Πώς βρίσκεις την επιλογή του Δημήτρη Λιγνάδη για το τιμόνι του Εθνικού; Τέλεια! Ιδανική! Έχει κατάρτιση, γνώσεις πά­θος, είναι ακομπλεξάριστος. Θα το ανοίξει, όπως είχε κάνει ο Νίκος Κοΰρκουλος, που ή­ταν ο καλύτερος διευθυντής της πρώτης κρα­τικής σκηνής! Συγκλονιστική βρίσκω την ε­πιλογή του... Και πιστεύω πως θα τα πάει τέ­λεια και η Κατερίνα Ευαγγελάτου στο τιμό­νι του Φεστιβάλ! Είναι και οι δυο τους ιδα­νικές επιλογές.

Επίδαυρο δεν θες να πας;

Μου έχουν προτείνει κάποιες φορές, αλλά δεν υπήρχε κάτι που να με κεντρίσει. Δεν με αφορά να πάω για να πάω. Θα ήταν ωραίο να συμβεί με συντελεστές που πιστεύω, αλ­λά δεν έχω και κανένα διακαή πόθο που αν δεν εκπληρωθεί θα είμαι δυστυχισμένη... Με αφορά πάντα το πού και με ποιον.
Τις γιορτές τις πέρασες στη σκηνή, έτσι;

Άλλοι λένε «πού θα πας; Παρίσι;», εμείς απαντά­με «πού να πάμε; Στο θέατρο». Αλλά καθό­λου δεν γκρινιάζω. Γιατί κάνω αυτό που α­γαπώ, με ανθρώπους που εκτιμώ και προ­σφέρουμε χαρά στον κόσμο - πράγμα που γυρίζει πίσω...

Η ευχή που κάνεις για τη νέα χρονιά είναι...

Να έχουμε υγεία, ψυχική και σωματική, και χαρά. Να γελάμε για να ξορκίζουμε το κα­κό. Να γελάμε με την καρδιά μας. Και να μην ξεχνάμε να δείχνουμε την αγάπη μας στους δικούς μας ανθρώπους στους φίλους μας... Μόνο η αγάπη θα μας σώσει, να το ξέρετε.

Είσαι εκτός τηλεόρασης από θέση;

Από τρέξιμο... Επειδή αποφάσισα να σκηνο­θετήσω, ήθελα να κάνω focus σε αυτό και να μην καταγίνομαι με κάτι άλλο.

Είσαι ανοιχτή όμως να γυρίσεις σε αυτήν;

Φυσικά! Και με σειρά και με τηλεπαιχνίδι...

Υπάρχει μια στροφή στη μυθοπλασία. Είδες «Μέλισσες» και «Κόκκινο ποτάμι»;

Τις είδα και τις δύο υπέροχες σειρές όταν ξε­κίνησαν και χάρηκα, γιατί έχουν επίπεδο και εξαιρετικούς ηθοποιούς. Μακάρι να γίνουν κι άλλες τέτοιες δυνατές σειρές και να μη βλέπουμε άρπα κόλλα δουλειές. Ο κόσμος κουράστηκε από το overdose reality και talent show και θέλει πάλι ιστορίες όμορφες.