Άρεσε η τελάλης του Πατρινού Καρναβαλιού Μαρία Αγουρίδη, κερδίζοντας τις εντυπώσεις αυτές τις δύο μέρες που γύρισε στους δρόμους της Πάτρας, με το άρμα, φωνάζοντας και διαλαλώντας τον ερχομό της μεγάλης αυτής γιορτής, καλώντας τους Πατρινούς να ντυθούν στα καρναβαλικά τους και να πάρουν μέρος στην γιορτή. 

Άνιθος, σπανάκι, ρύζι και το καρναβάλι αρχίζει φώναζε επί δύο ημέρες η τελάλης, σκορπίζοντας το κέφι, την διάθεση και την αγάπη της για το καρναβάλι στην ατμόσφαιρα αυτής της πόλης, κάνοντας έτσι άπαντες να αισθανθούν τον ερχομό του καρναβαλιού και να ξεφύγουν από την καθημερινότητα τους, να νιώσουν ότι κάτι ξεχωριστό έρχεται και φέτος στην Πάτρα. 

Μη νομίζετε ότι αυτό είναι και τόσο εύκολο όσο ακούγεται. Χρειάζεται να το πιστεύεις και να το μεταφέρεις στη συνέχεια. Η Μαρία Αγουρίδη εκπλήρωσε σε αυτές τις δύο μέρες τον στόχο της και με το παραπάνω. Το μετέφερε το μήνυμα του Πατρινού Καρναβαλιού με μπρίο, χιούμορ, διάθεση και αισιοδοξία, αλλά και χορό, ξεσηκώνοντας τους περαστικούς, στο κέντρο και στις συνοικίες. 

Όποιος και να είχε την ιδέα να βάλει μια γυναίκα τελάλη για πρώτη φορά στα χρονικά του Πατρινού Καρναβαλιού και μάλιστα την Μαρία Αγουρίδη, είχε έμπνευση.

(Οι φωτογραφίες είναι του Τάκη Αγγελόπουλου).