Σε αποκλεισμό της Πατρών - Πύργου αναμένεται να προχωρήσει η δημοτική αρχή κατά την διάρκεια της συνάντησης που θα έχει ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος Νεκτάριος Φαρμάκης με τον υπουργό Υποδομών, Κώστα Καραμανλή. 

Σύμφωνα με πληροφορίες τα μέλη της δημοτικής αρχής σκέφτονται σοβαρά να προχωρήσουν σε έναν συμβολικό αποκλεισμό της εθνικής καρμανιόλας Πατρών - Πύργου, καλώντας τον λαό της Πάτρας σε κινητοποίηση. Η συνάντηση του κ. Φαρμάκη πρόκειται να γίνει στις 21 Ιανουαρίου και το παρών θα δώσουν μέλη της Επιτροπής Παρακολούθησης που έχει συσταθεί από το Περιφερειακό Συμβούλιο, ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Βασίλης Γιαννόπουλος, καθώς και οι επικεφαλής των παρατάξεων. 

Στη συνάντηση αυτή ο κ. Φαρμάκης μαζί με τους υπολοίπους της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος θα ζητήσουν από τον κ. Καραμανλή συγκεκριμένες δεσμεύσεις για το πότε θα οριστικοποιηθεί ο σχεδιασμός του έργου και το τελικό πλάνο πάνω στο οποίο τελικά θα κατασκευαστεί ο αυτοκινητόδρομος της Πατρών - Πύργου. 

Ο κ. Καραμανλής από την μεριά του αναμένεται να επικαλεστεί την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και θα επιμείνει στην στάση του για να μην πάει το έργο στις εργολαβίες που έχουν οριστεί. Οι πιέσεις πάντως για το έργο εντείνονται και από τους δύο νομούς και ο αποκλεισμός της Πατρών - Πύργου από την δημοτική αρχή θα είναι σε αυτό το πνεύμα. Ο αποκλεισμός εφόσον τελικά γίνει θα οριστεί πιθανότατα στο ύψος της ΒΙΠΕ.