Ανοιχτός σε προτάσεις για την υποχρεωτική χρήση χιονολάστιχων στη χώρα μας κατά τους χειμερινούς μήνες, εμφανίσθηκε στην Βουλή ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού της ΝΔ, Φωτεινής Πιπιλή, σε σχέση και με το πρόσφατο κλείσιμο της Εθνικής Οδού από τον χιονιά, ο υπουργός ανέφερε πως “είμαστε η μόνη χώρα στην Ε.Ε .ακόμα και στα Βαλκάνια, που χρησιμοποιούμε αντιολισθητικές αλυσίδες και δεν έχουμε νομοθετήσει την υποχρεωτική χρήση χιονολάστιχων για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα”.

Σε ό,τι αφορά το κλείσιμο των ΛΕΑ, ο υπουργός τόνισε ότι στόχος για το 2020, είναι η αναπροσαρμογή προστίμων για συγκεκριμένες παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, ενώ θα υπάρξει γενική διάταξη για την παρακώλυση κυκλοφορίας σε μεγάλους αυτοκινητόδρομους.Ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, επίσης, ανέφερε ότι το υπουργείο είναι σε επαφή με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για τη χρηματοδότηση ενός πακέτου οδικής ασφάλειας που θα περιλαμβάνει την εκπαίδευση οδηγών, πεζών, μαθητών, κ.ά.

Την ανάγκη να υπάρξουν “εξοντωτικά χρηματικά πρόστιμα σε όσους Ελληναράδες οδηγούν στις ΛΕΑ”, τόνισε η βουλευτής Φωτεινή Πιπιλή.