Eρώτηση στη Βουλή κατέθεσαν για το έργο της κατασκευής του αυτοκινητοδρόμου «Πάτρα-Πύργος» ζήτησαν οι βουλευτές του ΚΙΝΑΛ Μ. Κατρίνης, Χρ. Γκόκας, Γ. Αρβανιτίδης και Απ. Πάνας.

Σχετικό αίτημά τους για ενημέρωση από τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Κ. Αχ. Καραμανλή, έκανε δεκτό ο πρόεδρος της επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου, Γ. Βλάχος.

Οι βουλευτές ζητούν να μάθουν τις προθέσεις και τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης για το έργο που «εγκλωβίστηκε σε συμφέροντα και σκοπιμότητες από την προηγούμενη κυβέρνηση»,ενώ μνημονεύουν και το «πρόσφατο θανατηφόρο δυστύχημα με τους δύο εκπαιδευτικούς».

Να θυμήσουμε ότι το θέμα της κατασκευής του αυτοκινητόδρομου Πάτρα-Πύργος παραμένει, εκκρεμές, καθώς ενώ στην Ελλάδα έχει επέλθει συμφωνία για την κατασκευή του από τους μετόχους της Ολυμπίας Οδού(δεν θα συμμετέχει η Hochtief) στις Βρυξέλλες ακόμα δεν έχει δοθεί απάντηση στο σχετικό αίτημα της κυβέρνησης.

Το Πάτρα-Πύργος έχει τα πρωτεία του πλέον αιματοβαμμένου δρόμου στη χώρα και αποτελεί μονόδρομο η κατασκευή και αναβάθμιση του σε κλειστό αυτοκινητόδρομο. Επιπλέον, θα φέρει στο δίκτ\των αυτοκινητόδρομων περιοχές όπως ο Πύργος και η Αρχαία Ολυμπία αλλά και την πλούσια αγροτική περιοχή του κάμπου της Ηλείας.

Πηγή: ypodomes.com