Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ετοιμάζεται για το Australian Open καθώς ξεκινά την Δευτέρα το κυρίως ταμπλό του πρώτου γκραν σλαμ της χρονιάς.

Στη διάρκεια της παραμονής του έχει έρθει αντιμέτωπος με το τοξικό νέφος από τις καταστροφικές πυρκαγιές, το οποίο έχει φτάσει μέχρι την Μελβούρνη. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ανέφερε πως τα πρώτα 24ωρα, δυσκολευόταν ακόμη και να αναπνεύσει στις προπονήσεις και ευχήθηκε να αλλάξει η κατάσταση γρήγορα.

«Έκανα προπόνηση εδώ πριν 3 ημέρες για πρώτη φορά στα κλειστά γήπεδα και ήταν πολύ δύσκολο να αναπνεύσω, είχα αναπνευστικά προβλήματα» δήλωσε χαρακτηριστικά. Ο Τσιτσιπάς, έχοντας γνώση πλέον της κατάστασης στην Αυστραλία, σχολίασε πως ελπίζει να αλλάξει η κατάσταση, αλλά και πως θα πρέπει «να πάρει λίγο πιο σοβαρά μέτρα η αυστραλιανή κυβέρνηση».

Ο Ελληνας τενίστας, που θα παίξει με τον Ιταλό Καρούζο στον πρώτο γύρο του Australian Open, συμμετείχε και σε φιλανθρωπικό event μαζί με τα κορυφαία αστέρια του παγκόσμιου τένις, όπου συγκεντρώθηκαν χρήματα για τους πυρόπληκτους. «Με μεγάλη χαρά είπα ναι, κυρίως γιατί η Αυστραλία περνάει δύσκολους μήνες, έχει καταστραφεί μεγάλη έκταση γης και πολλά ζώα» τόνισε.