Οι σοροί των 11 Ουκρανών που σκοτώθηκαν στην συντριβή του ουκρανικού Boeing την περασμένη εβδομάδα στο Ιράν, έχουν ταυτοποιηθεί.

Όπως ανακοινώθηκε από Κίεβο και Τεχεράνη, οι σοροί των Ουκρανών του Boeing που καταρρίφθηκε από πυραύλους στο Ιράν θα μεταφερθούν στην Ουκρανία την Κυριακή 19 Ιανουαρίου.

Το ιρανικό υπουργείο Εξωτερικών τόνισε πως ο επικεφαλής της ιρανικής διπλωματίας Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ είχε τηλεφωνική συνομιλία σήμερα με τον Ουκρανό ομόλογό του Βαντίμ Πριστάϊκο.

Ουκρανοί εμπειρογνώμονες στην αποκρυπτογράφηση του μαύρου κουτιού του Boeing

«Κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής συνομιλίας, ο Ζαρίφ ενημέρωσε για την ετοιμότητα του Ιράν να παραδώσει τις σορούς των Ουκρανών πολιτών και να επιτρέψει σε ειδικούς της χώρας αυτής να συμμετάσχουν στην αποκρυπτογράφηση του μαύρου κουτιού», του αεροσκάφους, υπογράμμισε η ανακοίνωσε του ιρανικού ΥΠΕΞ.

Χθες, οι πέντε χώρες, υπήκοοι των οποίων σκοτώθηκαν στην κατάρριψη του αεροσκάφους από ιρανικό πύραυλο, ανακοίνωσαν ότι η Τεχεράνη θα πρέπει να αποζημιώσει τις οικογένειες των θυμάτων.

Το Boeing των ουκρανικών αερογραμμών απογειώθηκε την περασμένη εβδομάδα από το αεροδρόμιο της Τεχεράνης και καταρρίφθηκε λίγα λεπτά αργότερα από δύο πυραύλους του Ιράν. Οι Φρουροί της Επανάστασης δήλωσαν το περασμένο Σάββατο πως στόχευσαν το αεροπλάνο καθώς πίστευαν πως είναι πύραυλος «Κρουζ».