Ο Σύλλογος εμποροϋπαλλήλων Πάτρας, σε ανακοίνωσή του αναφέρει: "Η Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2020 είναι μια Κυριακή που τα εμπορικά καταστήματα θα είναι προαιρετικά ανοιχτά όπως ορίζει ο αντεργατικός νόμος 4177/2013 των 8 Κυριακών.

Η κυβέρνηση εκπληρώνοντας την βούληση των πολυεθνικών, των εκπτωτικών χωριών και των Malls, που θέλουν να οδηγήσουν στο κλείσιμο τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, έρχεται και διαμορφώνει συνθήκες για την πλήρη απελευθέρωση της λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές με φωτογραφικές διατάξεις.

Δίνει έτσι το δικαίωμα με νόμο που πέρασε από τη βουλή νύχτα τον Δεκέμβριο χωρίς καμία διαβούλευση, στους εργοδότες του επιχειρηματικού Πάρκου Δήμου Σπάτων να ανακοινώνουν λειτουργία όλων των Κυριακών, με αστεία επιχειρήματα  όπως να γνωρίσουν καλύτερα τα ζώα!!! λόγω του Αττικού ζωολογικού Πάρκου που είναι κοντά.

Επίσης το JUMBO ανακοίνωσε, παράνομα, την απόφαση να λειτουργούν όλες τις Κυριακές τα καταστήματα σε Πρέβεζα και Κατερίνη.

Όλα αυτά έχουν ως στόχο την καταστρατήγηση κάθε εργασιακού δικαιώματος για τους εμποροϋπαλλήλους καθώς και το δικαίωμα για ανάπαυση.

Η εμπειρία των προηγούμενων χρόνων έχει δείξει ότι οι καταναλωτές έχουν ανάγκη από χρήματα και όχι από επιπλέον χρόνο.

ΚΑΤΑΓΓΈΛΛΟΥΜΕ τη στρατηγική της κυβέρνησης να ικανοποιήσει τα αιτήματα των πολυεθνικών και δεν θα σταματήσουμε να αγωνιζόμαστε για την ολική επαναφορά της Κυριακάτικης αργίας στο εμπόριο.

Ο Σύλλογος εμποροϋπαλλήλων Πάτρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που προκήρυξε το Εργατικό Κέντρο Πάτρας αυτή την Κυριακή 19.1.2020".