Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για την έναρξη του Πατρινού Καρναβαλιού 2020 με το ραντεβού να έχει οριστεί στις 21.00 στην πλατεία Γεωργίου το βράδυ του Σαββάτου.

Κέφι, διασκέδαση, ανεμελιά, σάτιρα, φαντασία, ευρηματικότητα, έμπνευση, καλλιτεχνική διάθεση, χορός, δημιουργικό πάθος, ανατροπή και όλα τα αυθεντικά χαρακτηριστικά του καρναβαλικού πολιτισμού μας που του έχουν δώσει πρωτεύουσα θέση στην μακρόχρονη ιστορική του διαδρομή αλλά και το πιο ζωντανό κομμάτι στην καρδιά μας, θα ενεργοποιηθούν και θα συνθέσουν το πολύχρωμο σκηνικό που θα ξετυλιχτεί έως την Κυριακή 1 Μαρτίου.Η Τελετή Έναρξης, της οποίας το σενάριο, η σκηνοθεσία και η ευθύνη ανήκει στον Ιωάννη Κοψίνη (εικαστικό, μουσικό, μέλος της μπάντας Deadbeat Escapement και εκ των δημιουργών του πολυχώρου Γραμμές Τέχνης), είναι προσαρμοσμένη στον κύκλο, βασικό χαρακτηριστικό του θέματος του φετινού Πατρινού Καρναβαλιού, ενώ η διευθύντρια παραγωγής της εκδήλωσης είναι η Τόνια Κοκοβίκα.

Το καλλιτεχνικό κομμάτι της Τελετής Έναρξης θα είναι ένα θέαμα με έντονους χορευτικούς ρυθμούς, αγαπημένους της νεολαίας, που θα δώσει το έναυσμα της γιορτής, της οποίας τα δρώμενα θα ξετυλιχτούν από πέντε διαφορετικά σημεία.

Η αρχή θα γίνει με τα κρουστά που θα μπουν στην πλατεία Γεωργίου και από εκεί και πέρα τα δρώμενα θα εξελιχτούν στις τρεις σκηνές που ήδη έχουν τοποθετηθεί από τα συνεργεία του δήμου.

Στην κεντρική σκηνή θα είναι οι Passepartout και θα παίζουν σε όλη την διάρκεια της εκδήλωσης αφού η μουσική θα είναι συνεχώς ζωντανή και όχι "κονσέρβα". 

Στις άλλες δύο σκηνές θα εξελιχτούν τα δρώμενα. Στην πρώτη σκηνή θα γίνονται τα χορευτικά με την κάθε μία ομάδα να έχει ετοιμάσει τις δικές της χορογραφίες, πάνω στο θέμα του κύκλου.

Στη δεύτερη σκηνή, στην πασαρέλα, θα περνούν επιλεγμένες καρναβαλικές στολές των περασμένων ετών, των καρναβαλικών γκρουπ και του κομιτάτου, δείχνοντας ότι το καρναβάλι είναι ένας ζωντανός κύκλος που συνεχίζεται.

"Ο σχηματισμός των σκηνών και γενικότερα όλα τα δρώμενα πάνω σε αυτές θα βασίζονται στο σχήμα και στην λογική του κύκλου" τονίζει ο Ιωάννης Κοψίνης ο σκηνοθέτης και αρχιτέκτονας αυτής της εκδήλωσης.

"Στόχος μας ήταν να φτιάξουμε ένα concept που να στηρίζεται στη συνεχόμενη ζωντανή μουσική η οποία θα συνοδεύει όλα τα δρώμενα που θα γίνονται".Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης θα παιχθεί το 3D Mapping που θα δώσει ένα άλλο ύφος στην εκδήλωση ακόμα πιο εντυπωσιακό και θα συνοδεύεται από ένα εμβληματικό τραγούδι των Deadbeat Escapement που έχει γραφεί ειδικά για την τελετή.

"Είναι ένα τραγούδι που ο στίχος του αναφέρεται σε μία συνάντηση, σε ένα ραντεβού στο σημείο με τα λιοντάρια. Έχει να κάνει με την τελετή έναρξης και ασφαλώς θα έχει έναν συμβολικό και ουσιαστικό ρόλο στο συγκεκριμένο δρώμενο της τελετής, στο οποίο στόχος μας είναι να συνδυάσουμε το θέαμα με εικόνα, αλλά και ήχο". 

Το σκεπτικό της τελετής έναρξης όμως και η κατεύθυνση της εκδήλωσης δεν αλλάζει. "Συνεχώς, αδιάκοπη ζωντανή μουσική με τραγούδια από την disco, την λάτιν, καρναβαλικά και ελληνικά χορευτικά, έτσι ώστε ο κόσμος να διασκεδάσει και να χαρεί μαζί μας την τελετή έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού". 

Στις σκηνές αναμένεται να παρουσιαστούν οι Passepartout, χορευτικά δρώμενα (6 χορογραφίες των χορογράφων Βίκυς Αγόρα και Louis Mentes, 1 χορογραφία της Μαρίας Σιολέ με την ομάδα Rising Flames και ακροβατικά της ομάδας των X-Saltibagos) αλλά και διάφορες εκπλήξεις.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το σύνολο των ανθρώπων που θα συμμετέχουν στην εκδήλωση είναι κατά προσέγγιση γύρω στα 90 με 100 άτομα, μαζί με αυτά που θα παρελάσουν με τις στολές. Το σημαντικό είναι ότι το 99% των ανθρώπων αυτών είναι από την Πάτρα, με το καρναβάλι να αξιοποιεί στο έπακρο το καλλιτεχνικό έμψυχο δυναμικό της. 

Το patrasevents.gr λίγες ώρες πριν ξεκινήσει η μεγάλη γιορτή στην Αχαϊκή πρωτεύουσα βρέθηκε στην αίθουσα Αίγλη απαθανατίζοντας πλάνα από τις πρόβες.