Η Κέιτ Μπλάνσετ θα είναι η πρόεδρος της κριτικής επιτροπής στο 77ο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Bενετίας που θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Σεπτέμβρη. Η 50χρονη Αυστραλή πρωταγωνίστρια έχει αναλάβει και στο παρελθόν τη θέση της προέδρου, το 2018, στο 71ο Φεστιβάλ των Καννών.

“Κάθε χρόνο ανυπομονώ τις επιλογές στη Βενετία. Και κάθε χρόνο αποτελούν κάτι εκπληκτικό και ξεχωριστό. Το Φεστιβάλ της Βενετίας είναι ένα από τα πιο ατμοσφαιρικά κινηματογραφικά φεστιβάλ του κόσμου -μια γιορτή για ένα μέσο που προκαλεί και εμπνέει, όπως είναι ο κινηματογράφος, σε όλες του τις μορφές. Είναι τιμή και μεγάλη μου χαρά να είμαι ο πρόεδρος της φετινής κριτικής επιτροπής” δήλωσε η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός.

Ο Alberto Barbera, πρόεδρος του Φεστιβάλ, υποστήριξε ότι η Κέιτ Μπλάνσετ “δεν είναι ένα ίνδαλμα του σύγχρονου κινηματογράφου που συνεργάστηκε με μεγάλους σκηνοθέτες τα τελευταία 20 χρόνια και λατρεύτηκε από το κοινό σε όλο τον κόσμο. Η αφοσίωσή της σε καλλιτεχνικά και ανθρωπιστικά πεδία και στην προστασία του περιβάλλοντος καθώς και ο αγώνας της για την χειραφέτιση των γυναικών στην βιομηχανία του κινηματογράφου που ακόμα κυριαρχείται από την ανδρική προκατάληψη, την έχουν κάνει πρότυπο για την κοινωνία στο σύνολο της.”

Το ταλέντο της σε συνδιασμό με την μοναδική εξυπνάδα της και το ειλικρινές πάθος για τον κινηματογράφο είναι τα χαρακτηριστικά που την κάνουν, για τον ίδιο, την ιδανική πρόεδρο της κριτικής επιτροπής του Φεστιβάλ. Η 77η τελετή του παλαιότερου κινηματογραφικού Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στην ιταλική πόλη από τις 2 μέχρι 12 Σεπτεμβρίου.