NEWS | 4: Life-style - 28: Celebrities

Ο Μαρκ Χάμιλ διέγραψε το λογαριασμό του στο Facebook

Fri, 17 Jan 2020 07:33:00 +0200 07:33 Patras Events logo

Λόγω των πολιτικών διαφημίσεων

Ο ηθοποιός, Μαρκ Χάμιλ ο οποίος υποδύθηκε τον χαρακτήρα Λουκ Σκαϊγουόκερ (Luke Skywalker) στη σειρά ταινιών επιστημονικής φαντασίας «Star Wars» διέγραψε τον λογαριασμό του στο Facebook και επέκρινε την πολιτική της εταιρείας όσον αφορά τις πολιτικές διαφημίσεις.

Ο Μαρκ Χάμιλ έκανε την ανακοίνωση στο Twitter διευκρινίζοντας ότι είναι «απογοητευμένος» με τον ιδρυτή του Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ.

«Τόσο απογοητευμένος που ο #MarkZuckerberg εκτιμά το κέρδος περισσότερο από την αλήθεια που αποφάσισα να διαγράψω τον λογαριασμό μου στο @Facebook. Γνωρίζω ότι θα ειπωθεί “Ποιος νοιάζεται;” αλλά θα κοιμηθώ καλύτερα το βράδυ. #PatriotismOverProfits (Πατριωτισμός πάνω από τα κέρδη)» έγραψε ο ηθοποιός.

Την περασμένη εβδομάδα, το Facebook ανακοίνωσε ότι δεν πρόκειται να αλλάξει την πολιτική του να μην ελέγχει το κατά πόσον είναι αληθείς ή ψευδείς οι ισχυρισμοί πολιτικών προσώπων στο πλαίσιο διαφημίσεων.

«Σε τελική ανάλυση, δεν πιστεύουμε ότι οι αποφάσεις για πολιτικές διαφημίσεις πρέπει να λαμβάνονται από ιδιωτικές εταιρείες» δήλωσε ο Ρομπ Λίθερν, διευθυντής διαχείρισης προϊόντων του Facebook.

«Ελλείψει κανονιστικών ρυθμίσεων, το Facebook και άλλες εταιρείες επιτρέπεται να σχεδιάσουν τις δικές τους πολιτικές. Βασίσαμε τη δική μας στην αρχή ότι οι άνθρωποι θα πρέπει να μπορούν να ακούν εκείνους που θέλουν να τους κυβερνούν, και με τα μειονεκτήματα και με όλα όσα λένε θα πρέπει να ελέγχονται εξονυχιστικά και να γίνονται αντικείμενο συζήτησης δημόσια», πρόσθεσε.

Ο πρώην επικεφαλής πληροφοριακής ασφαλείας του Facebook, Άλεξ Στάμος, δήλωσε ότι είναι «απογοητευμένος» όπως ο Μαρκ Χάμιλ που η εταιρεία δεν ασχολείται με τον έλεγχο εάν οι πολιτικοί μπορούν σκόπιμα να διαστρεβλώσουν τι λένε οι αντίπαλοί τους, σύμφωνα με το BBC.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από Πάτρα, Αχαΐα, Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο patrasevents.gr

Σχετικά άρθρα

ΑΡΧΗ

loader