Δεν το προσέξαμε στη συνέντευξη Τύπου όταν το έλεγε και έτσι όταν είδαμε το άρμα του τελάλη του Πατρινού Καρναβαλιού, την Πέμπτη, να βγαίνει στους δρόμους της Πάτρας με ηχογραφημένη φωνή, χωρίς τον τελάλη ή καλύτερα την τελάλη, μας έκανε εντύπωση. Νομίζαμε ότι βγάλαμε είδηση. Αμ δε. 

Ήταν προγραμματισμένο την Πέμπτη το άρμα του τελάλη του Πατρινού Καρναβαλιού να βγει χωρίς την πρώτη γυναίκα στην ιστορία του θεσμού επάνω του, τη γλυκιά και μπριόζα Μαρία Αγουρίδη. Μην βιάζεστε, όπως βιαστήκαμε και εμείς. Η ιστορία θα γραφτεί και το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω.

Η Μαρία Αγουρίδη είναι έτοιμη να ανέβει στο άρμα της και να διακηρύξει τον ερχομό του Πατρινού Καρναβαλιού για το 2020, βγαίνοντας στους δρόμους της Πάτρας το πρωί της Παρασκευής. Κι όχι μόνο είναι έτοιμη, αλλά η εμφάνισή της θα κάνει αίσθηση και αναμένεται να προκαλέσει θετικές εντυπώσεις, αν μη τι άλλο. 


Η καινοτομία δεν θα είναι μόνο ότι αυτό το περίφημο "ακούσατε, ακούσατε..." θα βγαίνει φέτος από μία γυναικεία φωνή. Το πρωτότυπο της παρουσίας του φετινού τελάλη θα έχει να κάνει με το σύνολο της παρουσίας του (της... μπερδευόμαστε ακόμα).

Επικοινωνήσαμε μαζί της και μας είπε ορισμένα πράγματα, σχετικά με την παρουσία της, χωρίς όμως να αποκαλύπτει τα πάντα, γιατί διαφορετικά θα χάλαγε και η έκπληξη. 

"Το κουστούμι είναι έτοιμο και πιστεύουμε ότι θα προκαλέσει αίσθηση και θα συζητηθεί με θετικό τρόπο ελπίζουμε (γελάει). Είναι δια χειρός της Όλγας Μόσχοβου και νομίζω ότι ταιριάζει απόλυτα με την περίσταση".

Η Μαρία Αγουρίδη δεν είναι απλώς και μόνο ένας τελάλης στο φετινό Πατρινό Καρναβάλι. Είναι ένας θετικός άνθρωπος, αισιόδοξος, έχει γεννηθεί μέσα στο πνεύμα του Πατρινού Καρναβαλιού και αυτό θα προσπαθήσει να το περάσει στην παρουσία της πάνω στο άρμα, με το μπρίο, το κέφι και τη διάθεση που τη χαρακτηρίζει ως άνθρωπο.

"Βγαίνω στο καρναβάλι από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου. Βγήκα ακόμα και όταν ήμουν έγκυος στο πρώτο μου παιδί και στη συνέχεια στο δεύτερο.

Οπότε καταλαβαίνετε ότι δεν θα σας πω πόσο χρόνια βγαίνω γιατί τότε θα είμαι στη δυσάρεστη θέση να σας αποκαλύψω την ηλικία μου (γελάει). Αυτό που μετράει είναι ότι δεν είμαι απλώς και μόνο μέσα στο κλίμα του Πατρινού Καρναβαλιού, αλλά γεννήθηκα μέσα σε αυτό".

Οπότε ετοιμαστείτε. Το Πατρινό Καρναβάλι πρόκειται να ξεκινήσει με τον καλύτερο τρόπο, με έναν τελάλη ή καλύτερα με μία τελάλη που σκοπεύει να σκορπίσει το μήνυμα της γιορτής με τον πιο χαρούμενο και αισιόδοξο τρόπο. Είστε έτοιμοι;