NEWS | 2: Ειδήσεις - 17: Κόσμος

Νέο ρεκόρ κατασχέσεων πυροβόλων όπλων στα αμερικανικά αεροδρόμια

Fri, 17 Jan 2020 02:18:00 +0200 02:18 Patras Events logo

Το 2019

Σχεδόν 4.500 πυροβόλα όπλα κατασχέθηκαν σε ελέγχους στα αμερικανικά αεροδρόμια το 2019, ανακοίνωσαν οι αρμόδιες αρχές χθες Τετάρτη, για τις οποίες ο αριθμός αυτός, που αποτελεί ιστορικό ρεκόρ, είναι «εξαιρετικά ανησυχητικός».

Σύμφωνα με τον ομοσπονδιακό οργανισμό που είναι επιφορτισμένος με την ασφάλεια των μεταφορών (Transport Security Administration, TSA) πέρυσι βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 4.432 πυροβόλα όπλα σε χειραποσκευές επιβατών, αριθμός αυξημένος κατά 5% σε σύγκριση με το 2018.

Ακόμη πιο ανησυχητικό στοιχείο: το 87% εξ αυτών ήταν γεμάτα, διευκρίνισε η TSA σε δελτίο Τύπου που έδωσε στη δημοσιότητα.

«Η συνεχής αύξηση των όπλων που φέρουν ταξιδιώτες σε σημεία ελέγχου αεροδρομίων είναι εξαιρετικά ανησυχητική», σχολίασε ο επικεφαλής της TSA Ντέιβιντ Πεκόουσκι.

Οι κατασχέσεις έγιναν σε 278 αεροδρόμια των ΗΠΑ, ανάμεσά τους μερικά από τα πιο πολυσύχναστα της χώρας, όπως αυτό της Ατλάντας (323), του Ντάλας/Φορτ Γουόρθ (217) και του Ντένβερ (140).

Η TSA θυμίζει ότι η μεταφορά όπλων σε χειραποσκευές απαγορεύεται αυστηρά και ότι επιβάτες που αποπειρώνται να πάρουν μαζί τους αδήλωτα όπλα σε αεροσκάφη αντιμετωπίζουν πρόστιμα ύψους έως και 13.000 δολαρίων.

Μολονότι το Σύνταγμα των ΗΠΑ κατοχυρώνει το δικαίωμα της οπλοκατοχής και η οπλοφορία είναι νόμιμη σε αρκετές Πολιτείες, η μεταφορά όπλων με αεροσκάφη εγκρίνεται μόνο εάν δηλώνονται εκ των προτέρων στον αερομεταφορέα και κλειδώνονται στις αποσκευές που τοποθετούνται στον χώρο αποσκευών. Πρέπει να είναι άδεια, τοποθετημένα σε κλειστά κιβώτια.

Τον Ιούλιο, στελέχη της TSA στο αεροδρόμιο Βαλτιμόρης-Ουάσινγκτον κατέσχεσαν εκτοξευτήρα πυραύλων Griffin από τον κάτοχό του, μέλος του αμερικανικού στρατού, που ισχυρίστηκε πως πήρε μαζί του το όπλο σαν σουβενίρ της θητείας του στο Κουβέιτ. Το οπλικό σύστημα δεν ήταν πάντως λειτουργικό, διαβεβαίωσε η ομοσπονδιακή υπηρεσία.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από Πάτρα, Αχαΐα, Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο patrasevents.gr

Σχετικά άρθρα

ΑΡΧΗ

loader